Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’ndeki çeşitli kurslarda eğitim gören kadınların yaptığı birbirinden el emeği göz nuru eserler, Onikişubat Belediyesi’nin katkılarıyla sergilendi. Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezi’nde “Bir Dokun Bin Güzellik Olsun” sloganıyla açılan Kurtuluşun Renkleri Karma El Sanatları Sergisi’ne ilgi yoğun oldu. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile çok sayıda davetlinin ve kent halkının katıldığı sergideki eserlerde Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü olması sebebiyle ağırlıkla Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu işlendi. Serginin açılış kurdelesi AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile davetliler tarafından kesildi.

KÜLTÜRÜMÜZE UYGUN ESERLER SERGİLENİYOR”

Sergiyi gezdikten sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi’mizin ve Onikişubat Belediyemizin birlikte açtığı sergiye katılıyoruz. Bir kere konseptin Kurtuluş Bayramı üzerine olması veya Kahramanmaraş kültürünü yansıtan eserlerin yer almasının yanı sıra işin kendisi başlı başına bir maharet, meziyet ve bir ustalık işi. Unutulmamasını temenni ettiğimiz bir ustalık bu aslında. Baktığımızda sim sırma işlemeciliği, nakış işlemeciliği, deri işlemeciliği gibi her türlü kültürümüze uygun sanat eseri burada sergilendi. Emeği geçen kardeşlerimize, hanımefendilerimize çok teşekkür ederiz. Bu sadece Kahramanmaraş’ın kültürüne has bir iş olarak kalmamalı, bunu Türkiye’nin her yerinde görmeliler ve bence bunu dünyanın birçok yerinde göstermeliyiz. Dışarıda gören insanların çok fazla ilgisini çekecek eserler var burada. Ayrıca bunun Kurtuluş Bayramı haftasında olmamız dolayısıyla bu konseptle yapılması çok önemli. Hem Halk Eğitim Merkezi ekibimize ve Onikişubat Belediyemize teşekkür ederiz” dedi.

BU ESERLER ÇOK KIYMETLİ”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ise sergide Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümüne vurgu yapılmasının önemli olduğuna değinerek, “Onikişubat Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi’mizin birlikte organize ettiği bir sergiye katıldık. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde onun ruhuna has, onun ruhuna özel, çetelerimizin de içinde bulunduğu el emeği göz nuru ürünler yapılmış. Tabi öncelikle Onikişubat Belediyemize katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu eserlerin çok kıymetli olduğunu sürekli konuştuk çünkü bir yılda bile yapılmış ürünler var burada. Bir de oyuncak olarak düşünürseniz bir eskiye dönüş var, daha doğal, kök boya ile yapılmış ürünler var. Çocukların sağlığını da bozmayacak çok güzel ürünler var. O yüzden bunu ilerleyen dönemlerde bir konağımızda sergilemek istiyoruz. EXPO’da da bir alan yapıp hem yurt dışından gelen insanların bunları görmesi ve satın alması için güzel bir alan oluşturulacak. Ben hem Halk Eğitim Merkezi’ndeki emeği geçen hanım kardeşlerimize ve Onikişubat Belediyemize teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu vesileyle Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kullandı.

HANIMLARIMIZ KABİLİYETLİ OLDUKLARINI GÖSTERDİLER”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “Kurtuluş Bayramımızın arifesinde bayramımıza biraz daha anlam katmak için Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte Onikişubat Belediyemizin katkılarıyla hanım kardeşlerimizin el emeği göz nuru eserlerini burada Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle buluşturmak, onların bu güzel çalışmaları görmelerini temin etmek bakımından sergi açtık. Alışmalar güzel, önemli ama onun zamanlaması da güzel. Burada gördüğünüz eserler Kurtuluş Bayramı’mıza has çetelerimiz, kıyafetlerimiz var. Gerçekten bunları yapan hanımefendi kardeşlerimiz kabiliyetli insanlar, becerilerini buraya aksettirmişler. Bu çalışmaları yapan bütün arkadaşlarımızı kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezimizle ilgili bu tür çalışmalarımız devam edecek. Böylelikle hem hanımlarımızın çalışmalarını ortaya çıkartmış olacağız hem de onların evlerindeki ekonomilerine bir katkı sağlamış olacağız. Bu çalışmalarda emeği olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler tek tek stantlarda bulunan ürünleri beğeniyle inceledi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz