5-6-7 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kızkalesi Medya Günleri, çeşitli üniversitelerin İletişim Fakültesi’ndeki öğretim üyelerinin verdiği “Yerel Basının Ekonomik Yapısı” konulu panelle başladı. Etkinliğin 2’nci gününde ise TRT’nin ünlü spikerleri Zafer Kiraz, Erdoğan Arıkan ile Bengütürk TV Genel Yayın Yönetmeni Metin Özkan, söyleşi gerçekleştirdi. Yine aynı gün akşamı ödül töreni düzenlendi. Törende açılış konuşmasını ev sahibi Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptı. Başkan Tollu, Belediye Başkanlığı döneminde bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdikleri Kızkalesi Medya Günleri’ne teşrif eden tüm misafirlere teşekkür ederek, “Biz farklı bir belediyecilik anlayışı sunmaya gayret ediyoruz. Alışagelmiş bir belediyecilik anlayışını herkes yapar. Biz insan odaklı bir belediye olmaya özen gösterdik” dedi.

,

ÖNEMLİ BİR AMACA HİZMET EDİYORUZ”
İlk defa 2015 yılında Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde düzenledikleri etkinliğin her sene büyüyerek bu yıl uluslararası bir hüviyet kazandığını belirten Başkan Tollu, “Amacımız insanları birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmalarını sağlamak. Yerel medya mensuplarımızın tanışmalarını, sorunlarını tartışmalarını ve bu ülkenin güzel yarınları adına güçlenmelerini arzu ediyoruz. Bu vesileyle önemli bir amaca hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

EKONOMİK DURUM BÖYLE GİDERSE 250-300 GAZETE KAPANACAK”
Organizasyona Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca’da katıldı. Organizasyona ev sahipliği yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve emeği geçenlere teşekkür eden Karaca, gazetecilerin böyle bir toplantı ile moral bulduğunu söyledi.


Anadolu yerel basının ekonomik yapısının iflas etme durumuna geldiğinin altını çizen Karaca, “Aylık 50 bin lira olan gazetenin şuanda ki masrafı 90 bin lira oldu. Gazetelerin gazetecilerin olmaktan çıktı. Yanlış anlaşılmasın iş adamları gazete sahibi olmasın demiyoruz veya televizyon kurmasın demiyoruz. Elbette rekabet olacak ancak gazete ve tv’leri kullanarak ihale peşinde koştukları sürece, yerel gazetelerin ve gazetecilerin yaşaması imkânsız. Ekonomik durum böyle giderse iki üç ay içinde Anadolu’da 250-300 gazete kapanacaktır ve benim gazetemde bunların içinde olacaktır” diye konuştu.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz