Göreve geldiği günden bu yana yaptığı birbirinden başarılı çalışmalarla Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin spor merkezi yapma yolunda büyükler adımlar atan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, kente kazandırdığı tesislerin yanı sıra sporcu sayısını artırmaya dönük önemli çalışmalar yapıyor. Tesis sayılarının artmasıyla doğru orantılı bir şekilde kentteki sporcu sayısı da her geçen gün artarken, Kahramanmaraşlı sporcular gerek ulusal gerekse de uluslararası arenada birçok branşta önemli başarılara imza atıyor. Bu kapsamda hem sporcuları ödüllendirmek hem de rekabeti artırmak amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından aylık olarak başarılı sporcu ve antrenörlerine başarı belgesi takdim edilecek. 2019 yılının Ocak ayında Avrupa Şampiyonaları ve Türkiye Şampiyonalarında derece elde eden başarılı sporculara ve antrenörlerine başarı belgesi ve çeşitli hediyeler verildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa çok sayıda sporcu katıldı.

KAHRAMANMARAŞ’I SPOR KENTİ YAPIYORUZ”

Programda sporculara ve antrenörlerine seslenen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kahramanmaraş’ı spor kenti yapma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirterek, “Kahramanmaraş olarak bir spor kenti olma yolunda branş çeşitliliğiyle birlikte yapılmayan spor ve branş kalmasın sloganıyla çok önemli mesafeler aldığımız çalışma programı içerisindeyiz. Gerçekten spor teşkilatı olarak bizim mutluluğa sevk eden, çalışma azmimizi artıran, ilimizdeki gençlerin verilen imkanları çok iyi bir şekilde değerlendirip milli takımlarda görev yapmaya başlamaları, birçok branşta şampiyonluklar elde etmemiz ve ilimizin sportif tanıtımı ve başarısına da önemli bir katkı yapmasından dolayı başta tüm antrenörlerimize, okul idarecilerimize ve spor eğitim uzmanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi mutlu ve gururlu kılan bu başarı hanesinin büyümesi ve gelişmesi, Kahramanmaraş’ın imkan verdiğimiz gençlerine bunun milli sporcu olarak, şampiyonluklarla taçlandırarak dönüş sergilemesi ve bunu da burada hangi branşlarda neler yaptığımız, aldığımız başarılarımızın bir göstergesi olarak gerçekten kurum ve teşkilat olarak gurur duyuyoruz” dedi.

SPORCULARIMIZ ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI”

Ocak ayında Kahramanmaraşlı sporcuların önemli başarılara imza attığına değinen Kabakcı, “Çim hokeyinde Türkiye’nin sayılı takımlarından biri olduk. Engelliler konusunda Türkiye’nin en iyi sporcularına ve şampiyonluklarına ulaşmışız. Eskrim ve wushu gibi birçok branşta gerçekten önemli başarılar elde etmişiz ve bu sporcularımızın birçoğu milli sporcu olarak kendini ispat etmeye başlamıştır. Bu yüzden aynı heyecanla, aynı aşkla bizler çok daha fazla çalışmayı, çok daha farklı branşlarda da başarılar elde etmeyi kendimize düstur edinmişiz. Bu yüzden de bu heyecanla bu mücadele azmimizi katlayarak büyüteceğiz. verdiğimiz desteklerle senkronize bir şekilde çalışan değerli antrenörlerimize, idarecilerimize, yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BRANŞ ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ”

Kahramanmaraş’taki branş çeşitliliğini ilerleyen süreçte artıracaklarını belirten Kabakcı, “İnşallah bundan sonra da bu branşlarla birlikte branş çeşitliliğimizi daha da büyüteceğiz. Bugün 40’a yakın branşta hizmet veriyoruz ve başarılar elde ediyoruz. Türkiye’nin sayılı takımları içerisine giren birçok branşımız var. Türkiye’nin en rekortmen takımlarından birisiyiz atıcılıkta, havalı tabanca ve havalı tüfekte. Engelliler yüzme Türkiye Şampiyonu Sevilay Öztürk’ümüz olimpiyat kotasını devam ettiriyor, inşallah başarıya ulaşacak. Çim hokeyinde Vakkas hocamız destan yazıyor, Türkiye’de imkanları en iyi şekilde değerlendiriyor. Spor idarecimiz Huzeyfe hocam okulunda büyük bir emek veriyor. Eskrimde ilk defa Avrupa’da bir şampiyonaya sporcu göndereceğiz. Bunların hepsi bizi heyecana, daha fazla çalışmaya hedef koyuyor. Böyle bir başarıyı, böyle bir branş çeşitliliğini elde etme amacıyla mutluluğumuz ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraşlı sporcuların Ocak ayındaki başarıları;

1-25-27 Ocak 2019 tarihleri arasında Aksaray’da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında Sevilay Öztürk Türkiye Şampiyonu oldu.

2-25-27 Ocak 2019 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenen Ümitler Türkiye Judo Şampiyonasında Cihan Ayberk Tiyek Türkiye Şampiyonu oldu. Ayrıca yine judoda Mercan Damla Tuncer, Eda Nur Dilbirliği, Aytaç Dikici ve Necmettin Kalaycı 1-3 Mart 2019 tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan Ümitler Avrupa Kupası Milli Takım Kampına seçildi.

3-29 Ocak 02 Şubat 2019 tarihleri arasında Mersin’de düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Kupasına katılan sporcularımız 10M Havalı tabanca Yıldızlar Takım Türkiye Birincili ve Takım Türkiye ikinciliği, Gençler Takım Türkiye İkinciliği kupalarını elde etti. Ayrıca ferdi olarak Minik Erkeklerde Kemal Metekan Akalın Türkiye üçüncüsü, Yıldız Erkekler Ferdi Abdulkadir Kılıç Türkiye 1.si, Muhammet Tolunay Göktaş Türkiye 2.si. ve Ferdi Genç Erkeklerde Kağan Alkış Türkiye 2.si oldu.

4-26-31 Ocak 2019 tarihlerinde Amasya’da yapılan U14 Salon Hokeyi Türkiye Şampiyonasında Kahramanmaraş Hokey Takımı Türkiye 2.si oldu. Ayrıca 14-17 Ocak 2019 tarihlerinde Avusturya-Viyana da düzenlenen 21 Yaş Altı Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonasında Hokey Milli Takımımız Avrupa 5.si olan sporcularımız Furkan Ataş ve Mehmet Ali Teke, Milli Takımda yer alan sporcularımız olurken yine 18-21 Ocak 2019 tarihleri arasında Polonya- Varşova da düzenlene 21 Yaş Altı Bayanlar Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonasında Milli Takımımız Avrupa 4.sü olurken, Sedef Duru ve Ruken Özmen Milli Takımda yer alan sporcularımız oldu.

5-26 Ocak-05 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Wushu Kung-fu Türkiye Şampiyonasına katılan sporcularımız Ali Akkaya Büyük Erkekler 90 kg Türkiye 2.si, Buse Gürbüz Üst Gençler 45 kg Türkiye 2.si ve Merve Kaba Alt Gençler 45 kg da Türkiye 2.si oldu.

6-16-17 Şubat 2019 tarihleri arasında Hırvatistan Zagreb’de yapılacak olan U14 Yıldızlar Circiut Erkekler Avrupa Şampiyonasına sporcularımız Semih Akküncü ve Erdem Meriç Dertli milli takım kafilesi ile ülkemizi temsil edecek.

Ali İhsan Kabakcı konuşmasının ardından başarılı sporcu ve antrenörlerine başarı belgesi takdim etti.

Program toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz