Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sürdürdüğü Barışı Destekleme Harekâtı kapsamında Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin uçakla saldırısı sonucu 26 Şubat’ta şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş’un ismi doğduğu ve büyüdüğü mahalledeki ilköğretim okuluna verildi. Bu kapsamda isim değişikliği için Onikişubat İlçesi, Hacımustafa Mahallesi’nde yer alan okulun bahçesinde tören düzenlendi. Törene; Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut, askeri yetkililer, şehidin annesi Zeynep, babası Ali, eşi Ayşegül, kardeşleri Furkan Emre ile Onur Baykuş ve sevenleri katıldı.

“SONER KARDEŞİMİZ VATANI UĞRUNA GÖZÜNÜ KIRPMADAN ŞEHİT OLDU”
Düzenlenen törende konuşan Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, şunları söyledi: “Biz millet olarak şehitliği peygamberimize komşu olarak biliriz. Bulunduğumuz coğrafya öyle çok zor bir coğrafya ki etrafımızda düşmanda bitmeyecek içeride dışarıda hainde bitmeyecek. Ama biz öyle bir milletiz ki bırakın bir şehrimizi bir metrekare toprağımızı vermemek için nice şehitlerimizi toprağa verdik. Bizim için vatan, devlet, millet, ezan belki de dünyadaki her şeyin üzerine gelen bir değere sahip. İşte bütün şehitlerimizde olduğu gibi Soner Enes Baykuş şehidimizde de aynı manevi hava ve güç vardı. Vatanı uğruna gözünü kırpmadan bırakın Türkiye sınırlarını devletin istikbali, milletin bekası ne gerektiryorsa Resulayn’da ve İdlip’de görev yapmaya giden bir şehidimiz. Soner Enes Baykuş şehidimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

VEFA BORCUMUZU ÖDEMİŞ OLDUK”
Bizlere düşen görev onların aziz hatırasını yaşatmak ve onların bize bıraktığı vatana, millete sahip çıkmaktır. İşte bugün burada da okulumuza şehidimizin ismini vererek bir taraftan biz millet olarak şehidimize bir vefa borcumuzu ödemiş olduk. Şehidimize borcumuzu mümkün değil tamamlayamayız. Ama küçük te olsa burada ismini yaşatacak olmak bir vefa borcunu ödemek olarak gözükmektedir. Aynı zamanda okula ismini vermiş olmakla biz yeni nesle de şunu anlatmış oluyoruz; sizin içinizde bulunduğunuz bu okulda siz şayet okula gelip rahatça eğitiminizi alıyorsanız işte tabelada ismi olan şehidimiz sayesindedir.”

“ŞEHİTLERİMİZ BİZİM CANIMIZ CİĞERİMİZ”
Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Bulut ise, “Biz şehitlerimizi önemsiyoruz. Şehitlerimiz bizim canımız ciğerimiz. Tabii ki acısı yakınları için gerçekten çok zor. Dolayısıyla bir nebzede olsa şehitlerimizin yakınlarının acısını dindirmek için okulumuza şehidimizin adını verdik. Çünkü şehidimiz bu okuldan mezun oldu. Bu vesile ile şehidimizin isminin okulumuza çok yakışacağını düşünerek, ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak kaymakamımızın teklifiyle şehidimizin ismi okulumuza verildi. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar sonrası isim değişikliği için temsili olarak kurdele kesilmesinin ardından program son buldu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz