İzmir’de yaşayan Kahramanmaraşlıların buluşma adresi olan İzmir MARAŞDER, Başkan Murat Özbilir öncülüğünde başarılı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İzmir’deki Kahramanmaraşlıların birlik ve beraberliğini sağlamanın yanı sıra Kahramanmaraş’ın turizm elçileri olarak önemli bir tanıtım görevi üstlenen İzmir MARAŞDER, İzmir’i Kahramanmaraş’a taşıyacak. Başkan Murat Özbilir’in girişimleriyle bir araya gelen İzmir merkezli federasyon, oda ve dernek temsilcilerinin kurduğu Gönül Köprüsü Platformu’nun üyelerini Kahramanmaraş’a getiriyor. Kahramanmaraş’ın tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan heyet, Kahramanmaraş-İzmir arasında gönül köprüsü kuracak.

“SAĞLAM GÖNÜL KÖPRÜLERİNİN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Program hakkında bilgiler veren İzmir MARAŞDER Başkanı Murat Özbilir, gezinin turistik bir gezi olmadığını, kültürler arasında iletişim ve empati köprüsü kurmak amacıyla ortaya konulan sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti. Özbilir sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu önemeli oluşumun 1. Dönem başkanlığını yapıyoruz. 2. Dönem başkanlığını başka ilden bir arkadaşımız üstlenecek. Buradaki amaç  bölgeler, kültürler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, ortak değerlerimize hep birlikte sahip çıkmaktır. Kahramanmaraş bugün her bakımdan zengin sosyal, kültürel, tarihsel ve turistik potansiyele sahiptir. Oysa Karadenizli İzmirli kardeşim bunun farkında değildir. Tanımadığınız, hakkında bilgi ve sağlıklı fikir sahibi olmadığınız her yer ve yöre size olası bir önyargı oluşturur. Bizim gibi STK’ların görevi ortak projelerle yöreler, kültürler, bölgeler arasındaki bilinirliği, güvenirliği artırmak. Siyaset kurumları yada yerel yönetimlerden de bu anlamda destek beliyoruz. Defalarca Paris’e gitmekle övünen, Amerika eyaletlerini  sayan, yemeklerini bilen bir vatandaşımızın halen Şanlıurfa’ya Gaziantep’e Kahramanmaraş’a, Diyarbakır’a Ordu’ya, Giresun’a, Çanakkale’ye gitmediğini, görmediğini, kendi öz kültürünü yok saydığını nasıl sindirebiliriz. İnşallah bu Kültür Köprüsü Platformuyla, çok sağlam sosyal köprülerin temelini atarız. İlk  gezimize farklı dernek ve federasyonlardan 50 başvuru yapıldı.”

KÜLTÜRLER KÖPRÜSÜ PLATFORUMUNDA HANGİ DERNEKLER VAR?

Ege Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Kocaman, Şanlıurfa Federasyonu ve Suruçlular Derneği Başkanı İhsan Yılmazoğlu, Konyalılar Vakfı Başkanı Mehmet Aydoğan, Seferihisar Müteahhit ve İşadamları Derneği ve Tokatlılar Derneği Başkanı İsmail Bozan, İzmir Sivaslılar Derneği Başkanı  Necati Şahin, İzmir Mardinli İşadamları Derneği Başkanı Erdal Ataklı, Anadolu Birliği Derneği Kurucusu ve eski genel başkanı Koç Ali Al, İzmirliler Derneği Başkanı Turgay Yokuş, Anadolu Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şehmus  Alptekin ve EGİSİYAD Başkanı Sait Karaaslan, Anadolu Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Cemiloğlu, İzmir Siverekliler Derneği Başkanı Suphi Özlahlan, Adıyaman ve İlçeleri Derneği Genel Sekreteri Halit Tunç, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nuran Çağatay ve  Sultaniye Kızıltunç, Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkan Yardımcısı Cavit Aliyev, Urla Maraş-Der Başkanı Adem Sarıçiçek, İzmir Pastacılar ve Şekerciler Odası Başkanı İhsan  Esen, Ege Bölgesi Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Adalet Özkan.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz