İzmir Maraşder’in ev sahipliğinde 43 dernek, federasyon, vakıf ve konfederasyondan oluşan İzmir Sivil Toplum Örgütleri Kültür Köprüsü Platformu’nun 11-13 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kahramanmaraş gezisi için gelen heyet Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muharrem Erantepli misafirler konuk etti.

Ziyarette kısa bir konuşma yaparak Kahramanmaraş’ı anlatan Başkanvekili Erantepli, Kahramanmaraş’ın dört coğrafi bölgeye sahip olduğunu ve aynı anda dört mevsimi yaşamanın mümkün olduğunu ifade ederek şehrin ekonomisinden sanayisine, turizmden kültürüne kadar birçok bilgiler aktardı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un göreve gelir gelmez muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarına hizmet için daire başkanlığını kurdurduğunu ifade eden Başkanvekili Erantepli, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşları ile sürekli istişare içerisinde olduğunu vurguladı.

Karabağlar Belediye Meclis Başkanı ve Konyalılar Konfederasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan, sivil toplum kuruluşlarının ilk defa daire başkanlığı nezdinde hizmet aldığını Kahramanmaraş’ta gördüklerini ifade ederek: “ Burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u tebrik ediyorum. Türkiye’de ilk defa duydum bunu. Sivil toplum kuruluşlarına hizmet vermek için daire başkanlığı kurulmuş olmasını takdirle karşılıyorum. Maraş Kurtuluş Savaşı öncesinde de ilk kıvılcımı oluşturmuş ve kendi kendini kurtarmıştı. Buradan da anlaşılıyor ki Kahramanmaraş bu konuda da öncü rolü oynuyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Böylesine anlamlı bir gezi için de İzmir Maraşder Başkanımız Murat Özbilir’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanvekili Erantepli daha sonra heyete, Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 5 Nisan 1925 tarihinde verilen Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası’nı göstererek madalyanın verilişine ilişkin bilgiler aktardı.

İzmir Maraşder Başkanı Murat Özbilir başkanlığında Kahramanmaraş’a gelen heyet daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldılar.

Ziyarette heyete Kahramanmaraş’a ait yöresel ürünler ikram edilirken aynı zamanda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kahramanmaraş Gezi Rehberi de hediye edildi.

Editör: Mahmut Beyaz