Eğitime verdiği destekle taraflı tarafsız bütün kesimin beğenisini kazanan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, lise ve üniversite öğrencileriyle de bir araya gelerek tecrübelerini aktarıyor. Kahramanmaraş’ta neredeyse gidilmedik okul bırakmayan Başkan Mahçiçek, bu kez ise Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerle buluştu. Öğrencilere başarıya nasıl ulaşmaları hususunda bilgiler aktaran Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’ı 2023 yılında dünyanın merkezi yapacak EXPO projesini de anlattı. Dünyanın en önemli uluslararası organizasyonlardan biri olan EXPO’yu öğrencilere anlatan Başkan Mahçiçek, 192 gün sürecek etkinliğin Kahramanmaraş’a milyonlarca turisti getireceğini belirtti. Türkiye’nin nitelikli ve iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, öğrencilere kendi yaşamında anekdotlar anlattı. Öğrencilere birlik ve beraberlik olgusunun öneminden bahsederek cümlelerine devam eden Başkan Mahçiçek, gelecek nesillerin çok daha iyi projelerle bu ülkeye katkı sağlayacağını ifade ederek, başarı dileklerini iletti.

BİRÇOK İLİN ÖNÜNDE KAHRAMANMARAŞ VAR ARTIK”

EXPO 2023 ile Kahramanmaraş’ın Türkiye’deki birçok ilin önüne geçtiğine dikkat çeken Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Kahramanmaraş güzel bir memleket, insanları da güzel insanlar Allah’a şükür. Çünkü Kahramanmaraş’ın kökü temiz. Kökü temiz olan bir memlekette bu okulumuzun olduğu mahallede yetişmiş bir insan olarak Kahramanmaraşla gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Suç işleme oranının en düşük olduğu, yardımlaşmanın, paylaşmanın çok önde gelen memleketlerinden biri olan Kahramanmaraş’ta olmak gerçekten güzel bir ayrıcalık. Öyleyse bu güzel memlekete güzel şeyler yapmamız lazım dedik ve yola çıktık. Öyle bir şey yapmalıydık ki artık Gaziantep’te, Kayseri’de, Adana’da şu var, Kahramanmaraş’ta şu yok, bu yok dedirtmeyecek konuma gelmeliydik. Yani özel bir şehir olmalıydık. Komşularımız ve hatta Türkiye’de birçok ilin önüne geçmeliydik. Öyle bir proje üretmeliydik ki, Türkiye’de Antalya’dan sonra ikinci defa bir proje bu memlekette uygulanmalıydı. Öyle bir proje üretmeliydik ki, zamanını da doğru seçmeliydik. Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk getirmeliydik, yani 2023 demeliydik. İşte bu anlayış içerisinde böyle bir proje ürettik, Antalya’dan sonra Türkiye’de ikinci EXPO’yu alan bir memleket Kahramanmaraş. Artık EXPO Kahramanmaraş’ta var, Gaziantep’te yok, Adana’da yok, Kayseri’de yok. Yani artık falan yerde şu var, filan yerde bu var, Kahramanmaraş’ta yok demiyoruz, biz artık en öndeyiz. Tabi ki İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerimiz müstesna illerimizden ama onların önünde bir Kahramanmaraş var artık” dedi.

10 DEFA FUAR DÜZENLESEK EXPO’NUN BİNDE BİRİ OLMAZ”

EXPO 2023’ü öğrencilere anlatan Başkan Mahçiçek, “EXPO 2023 nasıl bir proje gençler biliyor musunuz? Dünyada uluslararası etkinlikler var, organizasyonlar var. Bunlardan bir tanesi sportif amaçlı olimpiyatlardır, bir diğeri dünya şampiyonalarıdır ki onlar da sportif amaçlıdır ama diğer türlü organizasyonların en büyüklerinden biri de EXPO’lardır. EXPO sadece sportif amaçlı değil, ekonomik anlamda, kültürel anlamda, tanıtım anlamında dünyada çok önde gelen önemli bir organizasyondur. Böyle bir proje ile Kahramanmaraş’ta yüzde 4 oranında istihdam sağlanacak. Toplam istihdamın yüzde 4 daha fazlası sağlanacak. Böyle bir projeyle en az 50 ülke Kahramanmaraş’a gelecek. 2 milyon civarında yerli ve yabancı turist şehrimize gelecek. Böyle bir projeyle 1 milyar 200 milyon dolar Kahramanmaraş’ın ekonomisine artı değer katacak. Bunu düşündük, gerçekten Kahramanmaraş’a biz yılda 10 defa fuar düzenlesek, 40-50 defa konferans düzenlesek böyle bir organizasyonun, böyle bir projenin binde biri etmeyecekti. Ama bu projeyle bütün bunları Kahramanmaraş’a sağladık. Kahramanmaraş çok önde gelen bir memleket haline geldi. Dünyanın her tarafından iki milyona yakın insan gelecek. Tabi ki oralarda iş adamları gelecek, Kahramanmaraş’taki iş adamlarıyla beraber oturacaklar, Kahramanmaraş’ta ne tür yatırımlar yapılabilir diye düşünecekler. Yani yabancı sermayenin Kahramanmaraş’a gelmesini sağlayacak bir projedir EXPO. Bunun yanında karşılıklı kültür alışverişleri olacak. Bu ülkenin insanları her şeyi yapar ve başarır. Yeter ki fırsat verilsin” şeklinde konuştu.

GENÇLER ÇALIŞACAKSINIZ, ÜRETECEKSİNİZ...”

Öğrencilere, “Gençler çalışacaksınız, üreteceksiniz, alanınızın en iyisi olacaksınız İnşallah” diyen Başkan Mahçiçek, “Hangi alanda çalışıyorsanız o alanın en iyisi olmanız lazım. Ben hangi alanda çalışıyorsam o alanın en önde geleni olmam lazım demelisiniz. Bizim gençliğimizin sportif olsun, kültürel olsun, teknolojik olsun her alanda büyük hedefleri olması lazım. Dünyada artık konsept değişti gençler. Gündemi iyi takip etmeliyiz. Bu ülkenin uluslararası ölçekte hangi konuma geldiğini çok iyi göreceğiz. Bugün Cumhurbaşkanımız Arjantin’de, G20 ülkelerinin devlet başkanlarıyla beraber. Orada bu ülkeyi temsil ediyor Allah’a şükür. 70’li yıllarda bu ülkenin Merkez Bankası’nda 500 bin doları yoktu. Gider Amerika’nın kapısında 500 bin dolar borç almak için beklerdik. Ben biliyorum rahmetli Ecevit’in 500 bin dolar için oralarda nasıl dolaştığını. Şimdi bu ülkenin kasasında 90 milyar dolar var. Artık onlara muhtaç değiliz Allah’a şükür. Arada bir bizi sınıyorlar tökezletmek için ama üç-beş ay sıkıntı çeksek de sonrasında geri Allah’ın da yardımıyla işleri rayına koyuyoruz. Birkaç ay önce gördünüz, ekonomimizle oynadılar, doları yükselttiler ama geldiğimiz noktada onları aştık” dedi.

BU ÜLKEYİ LİDER ÜLKE YAPACAĞIZ”

Öğrencilere arkadaşlarını seçme noktasında da uyarılarda bulunan Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Onun için dikkat etmemiz lazım, bir de gezdiğimiz arkadaşlarımıza dikkat etmemiz lazım. Arkadaşlarımız bizleri yanlış ve kötü yollara götürmemeli. Öyle arkadaşlıklar olmalı ki iyi günde, kötü günde, güzellikte, olumsuzlukta hep beraber olmalısınız. Bizim toplumumuzda diğer toplumlarda olmayan özel konumlar vardır. Mesela anne ve babaya bakmak bizim için ibadettir ama diğer toplumlarda böyle değerler yoktur. Ama bize derler ki batı medeniyeti şöyle ilerlemiş, böyle ilerlemiş. Bunların aslı yok ama bizim bir eksiğimiz var bunu kabullenelim. Çalışmada eksiğimiz var. Bizim üç kişiyle yaptığımız işi onlar bir kişiyle yapıyorlar. Aradaki iki kişinin ücreti topluma refah seviyesi olarak yansıyor. Onun için çalışmalarımızda biraz daha gayretli olmamız lazım. Bunları da başarırsak İnşallah bu ülkenin geleceği mükemmel olacaktır. Bizler bu ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacağız, bu ülkeyi lider ülke yapacağız diyeceğiz. Bu hedeflerle yola çıkacak, bu hedeflerle yürüyeceğiz İnşallah. Allah için biz bu gençliğe güveniyoruz. Sizler bu ülkeyi bizden daha iyi yönetecek, daha iyi yerlere getireceksiniz İnşallah.”

BAŞKAN MAHÇİÇEK İÇİMİZİ TİTRETTİ”

Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Samittin Tunç ise, “Biz Hanefi Mahçiçek başkanımızı bir tecrübe abidesi olarak biliyor, aynı zamanda enerjik yanını da görüyor ve gözlemliyoruz. Okulumuzu, siz öğrencilerimizi değerli gördüler buraya teşrif ettiler. Böylesine önemli bir projeyi okulumuzda öğrencilerimize anlattığı için Hanefi Mahçiçek başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu salondaki gençler geleceğimizin mühendis adayları, geleceğin teknokratlarıdır. İnşallah 2023 vizyonunda çok önemli projelerde görev alacak gençlerdir. Projeyi izlerken ben çok duygulandım, başkanımız gerçekten gönlümüz titretti. Öyle istikamet verici, öyle ufuk açıcı, öyle yol gösterici bir konuşma yaptı ki çok etkilendik” açıklamalarında bulundu.

Başkan Mahçiçek’e Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı top maketi hediye edildi. Program, Başkan Mahçiçek’in öğrencilerin sorularını cevaplandırmasıyla devam ederken, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz