Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile genişletilmiş meslek komitesi toplantısı düzenlendi. KMTSO 14. Grup İnşaat Malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren üyelerin katıldığı toplantıya, Meslek Komitesi Başkanı Ali Özdemir ev sahipliği yaptı. Toplantıda inşaat malzemeleri sektörünün önemli gündem maddeleri görüşerek çözüm yolları arandı.  Toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun kentte inşaat ve yapı malzemeleri sektörünün günden güne büyüdüğünü belirtti. 
Zabun,  “Bugün, 42 miyar liralık büyüklüğü ile ülkemizin en büyük ekonomilerinde birisi olan Kahramanmaraş, sanayi sektörlerinin yanında, inşaat ve kendisine bağlı 250'ye yakın alt sektörüyle iktisadi büyümenin ana aktörlerinden birisi oldu.  İnşaat ve yapı malzemeleri sektörü, Kahramanmaraş'ın hızlı kalkına başarısında önemli bir pay aldı.

80'li yılların sonlarında belirgin şekilde gelişmeye başlayan inşaat sektörü; özellikle sanayileşmeye bağlı olarak sanayi binalarının inşası, buna bağlı olarak artan şehirleşme ve yükselen konut talebi ile kentin batı yönünde gelişmesini sağlayan imar planlarıyla birlikte kentsel altyapının bugünkü şekline dönüşümünü sağladı. Özel sektörün küresel rekabette, yatırım ve ticarette, daha güçlü bir yapıya kavuşması için geniş hizmet yelpazesi ile 8 bin üyesinin her an yanında olan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odası, bu toplantılarla üyelerinin birbirleri ile olan işbirliğinin güçlendirilmesi ve sorunlarını, taleplerinin görüşerek ortak bir çözüm stratejisi oluşturmayı amaçlamıştır” dedi.  Toplantıya ev sahipliği yapan  Meslek Komitesi Başkanı Ali Özdemir, ise bu gibi toplantıların üyeler açısından verimli geçeceğini ve sektörün daha da gelişeceğine vurgu yaptı. Toplantıda, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu üyeleri ile  Kent ekonomisi için stratejik konular ve sektörün geleceğinin ilgilendiren meseleler ile şehrin vizyonunda önemli paya sahip olacak sektörel projeler masaya yatırıldı.

HABER:BURHAN KARAGÖZ

Editör: Mahmut Beyaz