Onikişubat İlçesi’ne bağlı Hacılar Mahallesi Hacılar İlk ve Ortaokulu’nda topluma örnek olacak bir yardım kampanyasına imza atıldı. Olay, okul öğrencisinin Whatsapp profil resmine yırtık ayakkabı resmini koymasıyla başladı. Bunun üzerine profil resmini okul öğretmeni gördü. Gördüğü fotoğraf karşısında oldukça üzülen okul öğretmeni durumu çevresindeki kişilerle paylaştı. Bu sırada ayakkabıları birbirinden farklı ve yırtık bu profil resmini bir grup üniversite öğrencisi gördü ve kendi arkadaşlarına anlatıp yardım etmek istediler. Bir çalışma başlatan üniversite öğrencilerine yine bir grup gönüllü vatandaş ile Türk Kızılayı katıldı. Başlatılan yardım kampanyası kapsamında Hacılar İlk ve Ortaokulu öğrencilerine ayakkabıdan monta, kazaktan pantolona kadar birçok yardım yapıldı.

GRUPLAR ARASINDA DA YARDIM TOPLANDI”
Yapılan yardımla ilgili konuşan Demet Kundakçı, olayı şu şekilde anlattı: “Olay okul öğretmeninin Whatsapp profilinde bir öğrencisinin ayakkabılarının resmini koymasıyla başladı. Ayakkabıları birbirinden farklı ve yırtık bu profil resmini bir grup üniversite öğrencisi gördü ve kendi arkadaşlarına anlatıp yardım etmek istediler ve yardım kampanyası başlattılar herkes Whatsapp gruplarında durumu anlatıp yardım istediler bu şekilde bize kadar ulaştı bizim gibi birçok gönüllü vatandaşlar aramızda para ve kıyafet topladık ancak bunun yeterli olmayacağını düşündük. Bu durumu Kızılaya bildirdik Kızılay şube başkanlığında kadın kollarında görevli Fatma Deveboynu eşliğinde ve çok kısa sürede mont, ayakkabı, kazak pantolon, soba ve gıda yardımı temin edildi. Kızılayın yanı sıra Hasan Balcı ilköğretim okulu müdür, öğretmen ve velilerden oluşan gönüllü gruplar arasında da yardım toplandı ve okul müdür ve öğretmenler bizzat yardım için köy okuluna gelip birebir çocukların ihtiyaçlarını giderdi.”

ZORLU HAVA ŞARTLARINDA OKULA ULAŞTIK”
Zorlu hava şartlarında okula ulaştıklarını belirten Kundakçı, “Okul Onikişubat İlçesi’ne bağlı Hacılar Mahallesi ilk ve ortaokulu. Okulda taşımalı sistemle eğitim veriliyor. 5sınıf ilkokul,6 sınıf ortaokul olarak sınıflar oluşturulmuş. Toplam 13 eğitimcisi var. Çocuklar köylerde yaşıyor, bir kısmı yürüyerek okula geliyor. Yolları sisli, karlı ve dağlık. Zorlu hava şartlarında okula ulaştık. Sisten dolayı görüş mesafemiz çok azdı. Öğretmenlerin yolladığı ihtiyaç listeleri doğrultusunda eksikler temin edildi. Okul yaklaşık 200 öğrenci kapasitesinde ama bunların 50-60 kadarı çok zor durumda. Okulun daha çok eksikleri var. Okul elektriğinin sık sık kesilmesinden dolayı ısınmalarını olumsuz etkiliyor ve yakıt kazanında patlama riski oluşturuyor. Bunlara rağmen bir nebzede olsa ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık bundan dolayı da hem bizler hem de öğretmen ve öğrencilerimiz çok mutlu oldular. Elimizden geldiği kadar bu mutluluğun devamlılığı için elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz