Kentte hava sıcaklıkları iyice düştüğü, dışarıda vücut ısısını korumanın bir hayli zorlaştığı günlerde vatandaş hasta olmamanın yollarını arıyor. Soğuk havalara bağlı olarak soğuk almamaya çalışan vatandaşlar çoğu vaktini kapalı, sıcak ortamlarda geçirmeye çalışıyor.

ALANDA ISINIYOR, SATANDA
Kahramanmaraş’ta Tarihi Kapalı Çarşı esnaflarından Hasan Gündoğdu, “Bu yılda diğer yıllar gibi atkı ve bere satışları iyi. Vatandaş neredeyse her yıl atkı ve bere alımı yapıyor. Haliyle bu durum bizi de ısıtıyor. Hatta bu yıl geçen yıla göre satışlar bir tık daha fazla diyebiliriz. Bu alanda fiyatlar pek artmayınca, ürünlere ilgi fazla. Kimse kulaklarının ve kafasının üşümesini istemez” ifadelerini kullandı.

PİYASALAR DURGUN
Piyasadaki olumsuz durumdan da söz eden Gündoğdu, “Giyim sektörü neredeyse durdu. Fiyatlar hayli arttı. Vatandaş giyim sektörüne para ayıramıyor. En ucuz giyim sektörü bizim gibi küçük esnaf ama buralar bile insanlara fazla geliyor. Önceki yıllardaki elbiseleri eğer çok fazla hasarlı değilse tamir edip tekrar giymek insanlara daha mantıklı geliyor” şeklinde konuştu.

“YÜN ÜRÜNLERİNE TALEP FAZLA”
Aynı çarşı içinde bir başka esnaf olan ve aynı zamanda Hasan Gündoğdu’nun kardeşi olan Ayhan Gündoğdu ise, “Şükür işlerimiz iyi. Herkes mümkün olduğunca kendisine atkı, bere ve eldiven almaya çalışıyor. Özellikle bu yıl modası oldukça iyi takip ediliyor. Bu yıl kızlarda renkli, erkeklerde ise dizilerden etkilenerek milliyetçi bereler oldukça gözde. Yine yün ürünlerine talep daha fazla” dedi.

“ATKI VE BEREYE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ OLUYOR”
Vatandaş ise şunları kaydetti: “Atkı ve bereye her zaman ihtiyacımız oluyor. Sadece eskimesi ya da moda uygunluğu değil unutkanlıkta söz konusu. Atkı, bere ve eldivenler küçük oluyorlar ve her kapalı mekâna girdiğimizde çıkarıyor. Böyle yerler ve otobüslerde bu malzemeleri daha kolay unutabiliyoruz. Haliyle tekrar yeniden almak durumunda kalıyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz