Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK mensuplarınca araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 asker şehit olurken, 4 asker de yaralanmıştı. Yaralanan askerlerden ikisinin Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Muhammet Çelik ve sözleşmeli er Hüseyin Kanmaz olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından sağlık ekipleri hızlı bir şekilde yaralılara müdahale ederken, ilk müdahaleleri Hakkari Devlet Hastanesi’nde yapılan yaralı askerler buradaki tedavilerinin ardından Gülhane Eğitim ve Araştırma (GATA) Hastanesi’ne sevk edildi. Elbistanlı Uzman Çavuş Muhammet Çelik’le, sözleşmeli er Hüseyin Kanmaz’ın GATA’daki tedavilerinin devam ettiği, sağlık durumlarının ise iyiye gittiği öğrenildi.

ASKERLERİMİZİN İNANCI BİZE MORAL OLDU”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, PKK mensuplarınca araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan Uzman Çavuş Muhammet Çelik’le, sözleşmeli er Hüseyin Kanmaz’ı ziyaret etti. Yaralı askerlere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Güvenç, “Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canını ortaya koyan bu kardeşlerimiz her zaman başımızın tacıdır. Onların en önemli ihtiyacı moral ve motivasyondur. Bu sebeple onları ziyaret ettik ve yanlarında olduğumuzu gösterdik. Özellikle Kuzey Irak’ta hain terör örgütü tarafından döşenen mayın sonrası gazi olan kardeşlerimizi de ziyaret ettik. Hemşerimiz Muhammed Çelik ve Hüseyin Kaymaz ile sohbet ettik. Ben onlara Allah’tan acil şifalar diliyorum. Tüm gazilerimiz artık bizlere emanet. Onların her zaman yanındayız. Askerlerimizin inancı bizleri de mutlu etti ve bu haklı mücadele bizlere moral verdi” dedi.

Güvenç, Çelik ve Kanmaz’ı ziyaretinin ardından GATA’da tedavi gören diğer yaralı ve gazileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra hastaneden ayrıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz