8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları tarafından kadınlara yönelik 'Finansal Okuryazarlık Seferberliği' programı düzenlendi. Kadınların günlük hayatta ve iş hayatındaki ekonomik anlamda öneminin vurgulanmasının amaçlandığı programa Kahramanmaraşlı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Park toplantı salonunda gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Hüseyin Ağır katılımcılara Finansal Okuryazarlık Eğitimi verdi. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’ın da katılım sağladığı programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, kadınların toplum hayatındaki önemine değinerek AK Parti hükümetlerinin kadınlara önem verdiğini söyledi.

“NASIL Kİ YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPIYORSA BİR TOPLUMDA KADIN YÖNLENDİRİR VE YÖNETİR”

Kadınların olaylara bakış açılarını genişletmek istedikleri için böyle bir program gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Cesur, “AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları başkanlığı olarak Genel Merkezimiz koordinatörlüğünde Prof. Dr. Hüseyin Ağırı hocamızı konuk ederek finansal okuryazarlık programı gerçekleştirdik. Kadın kolları olarak şehrimizde birçok program düzenledik, gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bizlerde dahil olmak üzere hanımlarımızın pek çok ekonomik alanda yetersiz olduğunu ve bilgi birikimlerinin olmadığını gözlemliyoruz. İstedik ki televizyon da gördüklerini, duyduklarını anlayıp bilsinler daha iyi kavrasınlar istedik. Olaylara bakış açılarını genişletmek istedik ve böyle bir program gerçekleştirdik. Nasıl ki yuvayı dişi kuş yapıyorsa bir toplumda kadın yönlendirir ve yönetir. Kadınlar ne kadar güçlü olursa toplumlar da o kadar güçlü olur” dedi.

“BİZ ESKİDEN TASARRUF EDEN, TASARRUFU BİLEN BİR TOPLUMDUK”

Son yıllarda toplumdaki israfın ve müsrifliğin arttığına özellikle değinen ve bundan yakınan Cesur, “Son 16 yılda ülke ekonomimiz neredeyse 3 kat büyümüş durumda. Dünya ekonomileri ile ülkemizin ekonomisini karşılaştırdığımız zaman 17. Sırada yer aldığımız görüyoruz. Çok şükür ki ülke olarak IMF gibi para fonlarına herhangi bir borcumuz yok. 16 yıl içerisinde ülkemize karşı çok fazla oyun, provokasyon ve darbeler gördük. 15 Temmuz darbesi hala aklımızda ve hala yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bununla da yetinmediler tabi bir de 2017 yılının ağustos ayında ekonomik olarak bir saldırmaya maruz kaldık. Hükümetimizin ve devletimizin aldığı tedbirler ile bundan da çok güzel bir şekilde çıkma yolundayız ve çıkacağız da inşallah. Burada değinmek istediğim bir nokta var. Evet her alanda çok güzel yerlere gelmiş olabiliriz ve gelmeye de devam ediyor olabiliriz ama biz eskiden tasarruf eden, tasarrufu bilen bir toplumduk. Büyüklerimiz bizlere ışığı söndür, suyu boşa akıtma derlerdi. Biz bunları unuttuk gibi. Toplumumuzda genel olarak belli bir israf görüyorum. Müsrif bir toplum olmaya başladık. Eskiden bir yazlık bir kışlık ayakkabımız varken şimdi dolaplar dolusu kıyafetlerimiz ve ayakkabılarımız mevcut. Bu noktada biz kadınlara çok büyük görevler düşüyor. Bizler ne kadar güçlü ne kadar inançlı, ülkemizi geliştirmeye, büyütmeye ve güzelleştirmeye ne kadar hevesli olursak o ülkemiz o kadar büyüyecek ve o kadar gelişecektir” şeklinde konuştu.

“KADIN HER ŞEYDİR, EVDE ANADIR İŞ YERİNDE ÇALIŞANDIR”

Düzenlenen eğitim programına konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Hüseyin Ağır ise yaptığı konuşmada “Ekonomide kadının gücü başlığı ile 81 ilde finansal okur yazarlık üzerine seminerler düzenleyip eğitimler gerçekleştiriyoruz. Neden ekonomide kadınların gücünü ön plana çıkarmaya çalışıyoruz? çünkü kadın her şeydir. Kadın evde anadır, iş yerinde patron ya da çalışandır. Biz ekonomik aktivitelerde, ekonomik karar birimi olarak ailede kadının çok büyük bir etkisi olduğundan bahsederiz. Aile içi ekonomide kadının etkisi çok büyük. Ekonomik kararlarda özellikle tüketim ve tasarruf kararlarında hane halkında kadının rolü çok önemlidir. Çünkü tüketim ve salınım kararlarında kadının çok dominant bir rolü vardır. Dolayısıyla ‘ekonominin gücü kadın’ sloganının önemini burada çok iyi bir şekilde anlamış oluyoruz.  Bugün organize edilen bu programda kadına olan vurguyu ön plana çıkarmaya çalıştık. Bunları ortaya koyan bir finansal okur yazarlık eğitimi gerçekleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Finansal Okuryazarlık Seferberliği eğitiminin ardından katılımcılara sertifika verildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz