Evet, öyle bir liste yapmalı ki, okuyanlar, görenler, bilenler ‘peh!’ desin. ‘Helal olsun, liste böyle yapılır, kalite böyle tasarlanır!’ desinler.

Dün geceden beri telefonları susmuyor. Sanki yeni kurulan bir partinin lideri gibi, herkes arıyor, tebrik ediyor, başarılar diliyor. Ee, kentte kabul gören, her kesimde karşılığı olan siyasetçi olmanın da bir bedeli olacak tabi. Çiçeği burnundaki İl Başkanımız sayın Fırat Görgel de bu bedeli ödeyecek, ödemek zorunda. Ödetirler de…

Pahalı da gelse…

Okurlarım, rastladığım dostlarım soruyor, sordular da; “Israrla Fırat Görgel dedin, müneccim miydin, kâhin miydin, falcı mıydın, nereden biliyordun Görgel’in il başkanı olacağını?”

Malum oldu deyip geçeyim, isterseniz biraz gerilere gideyim. Onikişubat İlçe Başkanı sevgili Mücahit Kara’nın kongresindeyiz. Siyasetin nokta koyacak, belirleyecek ismi sayın Mahir Ünal, konuşmasının bir yerinde Fırat Görgel’in ismini telaffuz ettiğinde, o yükselen alkışlar size bir şeyi çağrıştırmamış mıydı, bir mesaj vermemiş miydi?

O günden belliydi Görgel’in İl Başkanı olacağı. Yoksa Mahir bey, kaybedeceği ata oynamaz! Durup dururken ezbere kimsenin adını telaffuz etmez! Vardır bir bildiği her zaman!

Sonra, bir başka gerçek daha; masada Erkan Kandemir vardı. Anlayın işte!

Bir not daha düşeyim, aslında Görgel’in meşalesini yakan bir başka isim de İçişleri Komisyon Başkanımız sayın Celalettin Güvenç idi.

O kadar!

*

Evet, Ankara tabanın sesine kulak verdi, kayıtsız kalmadı.

Şimdi sorumluluğu arttı. Omuzlarına binen yük çoğaldı. Nihayetinde AK Parti gibi 19 yıllık iktidarın şehirdeki temsilcisi olmak kolay değil. İnsanların umutları var, beklentileri var, talepleri olacak. Bunlara hazırlıklı olduğunu düşünüyorum.

Eskiden, AK Parti il teşkilatında nöbetler tutulurdu. Partiye gelenleri karşılayan, onların dertlerini dinleyen, notlar alan… Çözümü için ilgilileri harekete geçiren… Son dönemde, biraz da pandeminin etkisiyle neredeyse partiye bile uğrayan kalmamıştı.

Hele hele nöbet olayı, özellikle son dönemde bitmişti. Yeniden hayata geçirmesi bekleniyor. Hem de takipçisi olmalı, hesap da sormalı.

Pandemi de olsa vatandaşın ihtiyaçları, sıkıntıları, talepleri bitmiyor. Üye kayıtları sürmeli, ihtiyaç sahiplerine yardım meselesinde herkes harekete geçmelidir.

*

Liste, yani yönetime gelince mesele. İşte zurnanın zırt dediği yer burası. Yönetime öyle isimler almalı ki, yukarıda da zikrettim, herkes ‘peh!’ demeli. Koltuktan güç alan değil, koltuğa güç verecek isimler olmalı. Çalışacak, sahada olacak, samimi ve sağlam isimler…

Taziyeleri ihmal etmeyecek, düğünlere, kutlamalara katılacak, (pandemi kuralları dikkate alınarak, mesafe korunarak) insanların gönlüne dokunacak, il başkanının elini güçlendirecek, yükünü azaltacak, toplantıları kaçırmayacak kimseler yönetimde olmalı.

*

Sevgili başkan teşkilatçı bir siyasetçi. Geçmiş tecrübesi var. O tecrübelerin üzerine yenisini, daha büyüklerini, daha güçlülerini ekleyecek. Eski Fırat Görgel olmayacak. Olursa kaybeder! İlk fırsatta alıverirler altından koltuğu! Bu hataya düşmeyeceğine inanıyorum.

O’nunla birlikte çalışanlar işin havasında olmayacak! Başta kendisi olmak üzere, kadroda olanlar arı gibi çalışacak, sahadan çıkmayacak, yan gelip yatmayacaklar.

Farkındalık diyorlar ya, farkını ortaya koyacak Görgel.

Zira lay lay lom olma zamanı değil bu zaman.  Çünkü muhalefet partilerinde de kımıldama başladı. Onlar da boş durmuyorlar, durmayacaklar. Açık  vermeden, pot kırmadan, insanları partiden uzaklaştırmak adına güç zehirlenmesi yaşamadan, nereden geldiklerini unutmadan ortaya koyacakları performans, hem kendini, hem partisini zirveye taşıyacaktır.

Çünkü AK Parti tarihinde, yerelde ilk kez güçlü, çok sevilen bir isim ili başkanı oldu. Hakkını vermek düşer Görgel’e. Vermezse, bazıları gibi hayal kırıklığı yaşatır ki, bunun ceremesini de önce kendisi, sonra parti çeker!

Demedi demeyin! Demesin!