Elbistanspor'da uzun süre forma giyen Ergün Taşolar (50), futbolu bırakıp kendi işini kurdu. İşinin yanında sokak hayvanlarını ve kuşları da unutmayan Taşolar, onları doyurmak için sokak sokak dolaşıyor. Taşolar,  sokak hayvanlarını beslemenin kendisine ayrı bir mutluluk yaşattığını belirtti. Hayvanların da insanlar üzerinde hakkının olduğunu dile getiren Taşolar, onlara hizmet etmekten onur duyduğunu söyledi. İnsanların yiyip içtiğini ancak hayvanların aynı şansa sahip olmadığını dile getiren Taşolar, şunları belirtti:

"Elimden geldiği kadar onların haklarına riayet etmeye çalışıyorum. Onları doyurmaya gayret ediyorum. Her gün sokak sokak gezerek doyuracak köpek arıyorum. Bu benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oluyor. Yollardan geçerken kuşlar için yem atıyorum, onu muhakkak gelip yiyorlardır. Çöp konteynerinin yanına köpek maması bırakıyorum." 

"Sokak köpeklerini öldürenler insanlıktan nasibini almamıştır" diyen Taşolar, "Sokak hayvanlarının öldürülmeleri tam bir vahşettir, vicdansızlıktır. Bunu yapanların insanlıkla alakaları olamaz. Akıllara zarar verecek bir harekettir. Devletimizin bununla ilgili en caydırıcı cezaları vermelerini bekliyoruz." ifadesini kullandı. 

Editör: Mahmut Beyaz