Sosyal ve kültürel belediyecilikte çığır açan projelere imza atan Başkan Fatih Mehmet Erkoç öncülüğündeki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, engellilere engelsiz bir yaşam sunabilmek adına çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda il genelindeki 67 engelli vatandaşa medikal malzeme yardımı yapıldı. Kültür Park içerisinde bulunan Engelliler Şube Müdürlüğü’nde gerçekleşen malzeme teslim töreninde konuşan Başkan Fatih Mehmet Erkoç, “Çok anlamlı bir toplantıdayız. Göreve geldiğimizden bu yana engelleri hep beraber aşacağız. Daha mutlu daha huzurlu ve daha müreffeh bir Kahramanmaraş inşa edeceğiz demiştik. Karınca kadarınca bu yolda çalışmaya gayret göstermeye azmettik. Belli mesafeleri kat ettiğimiz inancındayım” ifadelerini kullandı.

“MEDİKAL CİHAZLAR ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRIYOR”
Medikal cihazların engelli vatandaşların yaşamını daha da kolaylaştırdığını söyleyen Başkan Erkoç, “Özellikle Engelliler Şube Müdürlüğünü kurmakla engelleri aşma konusunda çok önemli mesafe kat ettiğimiz, en azından birlik beraberliğimiz arttırarak birbirimizden haberdar olduk. Birbirimizin sorunlarını, çevremizdeki yaşanan sıkıntıları öğrendik ve bir nebzede olsun bunları çözme gayretinde olduk. Çok şükür 5 yıl öncesine göre Kahramanmaraş'ımız sizde takdir edersiniz daha yaşanılabilir daha müreffeh ve daha sağlıklı bir şehir haline geldiği inancındayız. Özellikle bu medikal cihazlar engelli kardeşlerimizin yaşamını daha da kolaylaştırmaktadır. Onların erişimini daha rahat hale getirmektedir. Bunun yanında şehrimizde fiziki altyapıyı da düzeltmeye çalıştık. Toplu taşıma araçlarını engellilere uygun hale getirdik. Bunu önemli bir başarı olarak düşünmekteyim. Biliyorsunuz şehir merkezinde dolmuşlarımız vardı. Bunların engelli erişimi yoktu. Hatta otobüslerinde büyük oranda engelli erişimi mekanik aksamları uygun değildi. Çok şükür burada büyük bir dönüşüm yaptık ve engelli erişimine uygun hale getirdik” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE'DE ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR SİSTEM KURDUK”
“Kahramanmaraş'ta Türkiye'de örnek teşkil eden bir sistem kurduk” diyen Başkan Erkoç, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Hem araçların fiziki ortamı hem de otomasyon olarak elektronik sistemleri, cep telefonuna yüklediğimiz otomasyon sistemleriyle beraber engelli kardeşlerimizi bu sistemi daha iyi kullanmasını sağladığımız inancındayım. Tabi düzenlediğimiz diğer psikososyal etkinlikler başta olmak üzere bir nebzede olsun arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, hemşerilerimize yardımcı olmaya çalıştık. Bugünde burada yine medikal dağıtımımız var. İnşallah bunlar ileriki yıllarda da artarak devam eder ve devam edeceğine de inancım tam. İnşallah 31 Mart'a kadar görev süremiz içinde görevimizi en iyi şekilde yaparak yeni seçilecek başkanımıza görevi teslim edeceğiz. Ben inanıyorum ki o da bu işleri daha da arttırarak devam ettireceği inancındayım. Her zaman yanınızda olmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da sosyal hayatımızda da sivil hayatımızda da sizlerle beraber olmaya çalışacağız. Üzerimize düşen bir hemşeriniz olarak da kardeşiniz olarak da ne gerekiyorsa her zaman karınca kadarınca yanınızda olmaya devam edeceğiz. Belki bundan sonra böyle bir toplu program olmayabilir bizlere hakkınızı helal edin. Belki görevimizi tam yerine getiremediysek de getirmeye çalıştık.”

“GÖNÜLLERİMİZİ AÇALIM, İNSANLARI KUCAKLAYALIM”
Başkan Erkoç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Gönüllerimizi açalım, insanları kucaklayalım, gönüllerdeki engellerin kalkmasına hep beraber vesile olalım inşallah. Sevgi çoğaldıkça, samimiyet çoğaldıkça gönüllerdeki engellere de sirayet eder ve onlarda kalkar. Aşılmayan engel gönüllerdeki, vicdanlardaki, yüreklerdeki engeldir. Diğerlerinin hepsinin aşılacağı inancındayım. Zaten burada eli öpülesi anneler var. O anneler kutsal olan annelerdir. Çocuklarını saçlarını süpürge ederek, onlara hayatlarını adayarak çocuklarına bakıyorlar. Yaşamlarını onlara adayan annelerin ellerinden öpüyoruz. Onların o sevgisi bu sevgiyi bu fedakârlıkları tüm topluma sirayet edeceği ve tüm toplumdaki engelleri aşacağı inancındayım.”

Teslim programı sonrası Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç engelli bir vatandaş olan Hakan Görgülü'nün doğum gününü pasta keserek kutladı ve hediye verdi.

Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkan Vekili Murat İldeniz, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Vekili Ali Köfte, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Taşkıran ve engelliler ile aileleri katıldı.

Haber: Mehmet Can Tekdöş

Editör: Mahmut Beyaz