3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla çeşitli programlar düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören öğrencileri makamında ağırladı. Polis olma hayali kuran minikler, giydikleri polis kıyafetleriyle unutulmaz dakikalar yaşarken, Emniyet Müdürü İnci bütün çocuklarla tek tek ilgilendi. Öğrencilere kek ve meyve suyu ikram edilirken, polis atkısı ve şapka da hediye edildi. ‘Alo Ede’ isimli polis kıyafeti giyen palyaçolar ise öğrencilere çeşitli gösteriler gerçekleştirdi.

“KENDİMİZİ ONLARIN YERİNE KOYMALIYIZ”

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Emniyet Müdürü Doğan İnci, engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmanın en büyük görevleri olduğunu belirterek, “Çocuklarımız gelip bizleri ziyaret ettiler. Çok mutlu olduk. Aslında her zaman söylüyoruz bizim kafalarımızda engeller var. Yoksa çocuklarımızın hepsi tertemiz. Bize düşen onların önlerindeki engelleri kaldırmak, hayatı onlara yaşanır duruma getirmek. Kahramanmaraş emniyet müdürlüğü olaraktan bizim onların sosyal hayatlarında yaşadıkları sıkıntılar var. Özellikle trafikte karşılaştıkları sıkıntılar var. Onları ortadan kaldırmak için elimizden gelen gayreti tüm personellerimiz gösterecektir. Çocuklarımız zaten polis teşkilatını seviyorlar. Bizimde onlarla birlikte gezi etkinliğimiz olacak. Tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. Onların yaşadıkları sıkıntıları ortadan kalkması için hepimiz birer engelli adayıyız. Yani bende olmaz diye bir şey yok. Yarın ne olacağımız belli değil. Bu yüzden her zaman karşı tarafa empati yapmalıyız. Kendimizi onların yerine koymalıyız. Onların karşılaştığı sıkıntıları bertaraf etmek için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

“GÜZEL BİR FARKINDALIK EĞİTİMİ OLDU”

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okul Müdürü Adem Çaloğlu ise yaptığı konuşmada, “Sayın müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Sabahtan öğrencilerimize okulumuzda trafik eğitimi ve güvenlik adına eğitim verdiler. Güzel bir farkındalık eğitimi oldu. Bundan dolayı Sayın Emniyet Müdürümüzü ve ekibini kutluyorum. Şimdide bizi çocuklarımız ile birlikte kabul ettiler. Kahramanmaraş'ta engellilerin kaldırılması adına tüm kamu kurum ve kuruluşları hep birlikte çalışıyor. Emniyet müdürlüğümüzde ayrıca bu konuda bize destek oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonrası minikler polis araçlarıyla sirenler eşliğinde evlerine bırakıldı.

(Haber: Mehmet Can Tekdöş)

Editör: Mahmut Beyaz