Mimari Estetik Kurulu'nun, mücavir alan sınırları içerisindeki alanlarda kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesinin sağlanması amacıyla nitelikli mimarinin uygulanmasını ve estetik çözümlere ulaşılmasını sağlamaya çalışacağı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yapan Kuruldan sonra açılmalarda bulunan Başkan Gürbüz, “Mimari Estetik Kurulu, kentin görüntüsünü bozan yapıların denetimi, yeniden dizaynı, boyanması ve şekillendirilmesi gibi daha birçok konuda yetkili olacak. Tarihi binalarımızın uygun şekilde restore edilmesinden, sokak siluetlerinin korunmasına kadar detaylı çalışmalar yapacağız. Şehrimize daha nitelikli Rekreasyon alanları kazandıracağız. Bugün şehrimizde sokak levhalarımızın bile ne kadar düzensiz olduğunu görüyoruz. Bunların hepsi komisyonumuz tarafından düzenlenecek.” dedi

GÜRBÜZ: “RUHSAT ALIRKEN, AĞAÇ DİKECEKLER”

Yeni yapı yapacak firma ve şahısların ruhsat alma aşamasında fidan dikmesi konusunda da bir uygulama başlatacaklarını belirten Başkan Gürbüz “ Peygamberimiz Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz Hadisi Şerifi ile bize çok net bir mesaj vermiş. Ruhsat alacak olan vatandaşlarımıza böyle bir uygulama düşündük. Yeşilimiz ile Rekreasyon alanlarımız ile daha nefes alan bir şehir olacağız. Şehrimiz çok özel bir şehir. Ülkemizde yetişen bazı endemik bitki türlerinin yetiştiği yerlerimiz var. Orman Genel Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz sürüyor. Elbistan bir kent ormanı bir tabiat parkı yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Mimari Estetik Kurulu belediyeden seçilen iki üyenin yanı sıra Mimarlar Odası’nda da seçilen toplam 9 kişi ile görev yapacak.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz