‘Onlar konuşur, Bastırmacı yapar’ sloganıyla Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi’nin muhtar adayı olan ve özellikle Çukur ve Söz dizilerinde aldığı rollerle adından söz ettiren Osman Doğan Bastırmacı, seçim çalışmalarının startını verdi. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında Haydarbey Pınarbaşı Mahallesi’nden muhtar adayı olan Bastırmacı, mahalle halkını tek tek gezerek muhtar olması halinde yapacağı çalışmaları anlatıyor. Dur durak bilmeden Pınarbaşı Mahallesi halkıyla bir araya gelen, halkın talep ve beklentilerini dinleyen Bastırmcı, gazetemize de bir ziyarette bulundu. Muhtarlığa seçilmesi durumunda yapıcı bir muhtarlık profili çizerek çalışacağını dile getiren Bastırmacı, mahalle halkı ile kamu kurul ve kuruluşları arasında köprü vazifesi göreceğini söyledi.

DAHA YAŞANABİLİR BİR PINARBAŞI İÇİN...”

Sözlerini kendisini anlatarak başlayan Bastırmacı, Pınarbaşı’nı daha yaşanabilir bir mahalle yapmak amacıyla muhtar adayı olduğunu belirterek, “1989 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya geldim. 27 yıldır Pınarbaşı Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Orta öğrenimimi Atatürk İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimimi Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi’nde tamamlayıp, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde eğitim aldım. Turizm sektöründeki faaliyetlerim sonrası genç girişimci olarak şehrimizde medya sektöründe hizmet sağlamaya başladım. Uzun yıllan ‘Doğan’la Müzik Kutusu’ isimli radyo programını sundum. Televizyon dünyasında ise Çukur ve Söz gibi önemli dizilerde oyuncu olarak rol aldım. Çalışmayı seven, başarılı, liderlik ruhuna sahip, yerel ve ulusal anlamda hizmet veren DB Ajans’ın kurucu ceosuyum. İngilizce ve Rusça dillerine hakimim. Ekip ruhuyla Pınarbaşı’mızı daha yaşanabilir bir mahalle yapmak adına muhtar adayı oldum. Mahalle halkımızın acısını, mutluluğunu hep birlikte yaşamak için bu yolda beraber, birlik olmaya, birlik olmaya geldim” dedi.

ÖNCELİĞİM TAZİYE EVİ OLACAK”

Muhtar olması halinde yapmak istediği projeleri anlatan Bastırmacı, sözlerine şu şekilde devam etti, “Eğer muhtar olursam mahallemize yapılacak olan her hizmeti devletimizden beklemeden, mahallemizin yetiştirdiği iş adamları tarafından kuracağımız derneğimiz vasıtayla yapmayı hedefliyorum. Böyle bir dernek mahallemize büyük imkanların kazandırılmasına vesile olabilir. Birçok seçimde verilen vaatler arasında yer almasına rağmen maalesef daha önceki gelmiş muhtarlarımız bir türlü bu hizmeti getiremedi. Hala vaatleri arasında yer almaktadır çalışmaları. Fakat hiçbir kimse somut bir çalışma başlatamadı. Şahsım adına çevre mahalle muhtarları ile istişare ederek Pınarbaşı Mahallesi sakinleri için taziye evi yapımı adına gerekli çalışmalara şimdiden başlamış bulunmaktayız. Benim en büyük önceliğim taziye evi olacak çünkü bu noktada ciddi eksikliği var mahallemizin” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZA YÜZDE 50’YE VARAN İNDİRİM İMKANI SUNACAĞIM”

Mahalle halkını ziyaretleri esnasında sorunları tespit ettiklerine dikkat çeken Bastırmacı, “Mahallemizden geçen kavşak ve yolların düzenlenmesi konusunda tespitlerde bulunulmuş olup, eksikliklerinin giderilmesi konusunda çalışmaları bir an önce başlatıp, yaya geçidi, trafik ışıkları, üst geçitler gibi projelerin hayata geçirilmesi hizmet planlarımız arasında yer almaktadır. 2009 yılından bu yana aktif olarak reklam ve medya sektöründe hizmet sağlamamdan ötürü 200’ü aşkın yerli ve yabancı firma ile iş birliği içerisindeyiz. Çalışmakta olduğumuz bu firmalardan mahalle sakinlerimize özel yüzde 50’ye varan indirim imkanı sağlayacağımızın sözünü onlar adına tüm samimiyetimle veriyorum” şeklinde konuştu.

YAZA MERHABA VE DUT FESTİVALLERİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Yaza merhaba ve dut festivalleri düzenleyeceklerini belirten Bastırmacı, “Whatsapp iletişim hattı ile her an her yerde sorun ve sıkıntıların çözümü konusunda en hızlı, en kolay iletişim hizmet ağı oluşturacağım. Mahallemizde yapacağımız etkinlikler kapsamında iki kez yaz mevsiminde ve bir kez de kış mevsiminde buluşma günleri düzenleyeceğim. Bu etkinliklerle birlik ve beraberliği artırarak, mahalle halkının bir ve bütün olduğunu göstereceğiz. Tüm şehrin katılacağı yaza merhaba ve dut festivalleri ile dikkat çekeceğiz. Kış aylarında mahalleli ile buluşma günlerinde istişarelerde bulunarak daha yaşanabilir bir semt olacağımızın haberini şimdiden veriyorum” dedi.

İŞSİZLERE İŞ İMKANI SUNACAĞIM”

Pınarbaşı Mahallesi’ndeki işsizlere imkanlar dahilinde iş imkanı sağlamak için çalışmalar yürüteceğinin altını çizen Bastırmacı, sözlerine şu şekilde devam etti; “Mahallemizin sakinlerine imkanlar dahilinde iş imkanı sağlanacağının ve fikirlere değer verilerek KOSGEB destekli projelerin hazırlanmasında muhtarlık olarak yardımcı olup bu süreç içerisinde yanlarında olacağımızı belirterek daima halkımızın içinde olacağım. Ayrıca düzenleyeceğimiz festival ve etkinlikler kapsamında mahalle sakinlerine tanıyacağımız ücretsiz stant açma ve satış yapma hakkını sunarak, ev hanımlarının el emeği göz nuru ürünlerini ve organik mahsullerini satabilecekleri faydalı bir ortam oluşturacağımızın sözünü şimdiden veriyorum.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz