Örnek bir kent olma yolunda yürüttüğü çalışmalarına son sürat devam eden Türkoğlu Belediyesi, yaptığı yeniliklerle 3. metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor. Yaptığı çalışmalarla ilçe tarihine damga vuran Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, göreve geldiği günden beri İlçede teknik belediyecilik, sosyal belediyecilik ve rutin belediyecilik hizmetleri anlamında önemli yatırımlara imza attı. ‘Kahramanmaraş’ta ne varsa Türkoğlu İlçesinde de o olacak’ sloganıyla yola çıkan Başkan Okumuş, çalışmalarına geçtiğimiz yıl başladığı ve İlçe halkının büyük ihtiyaç duyduğu kent meydanı projesini tamamlayarak vatandaşın hizmetine sundu.

BAŞKAN OKUMUŞ, VATANDAŞLARI DİNLİYOR

Türkoğlu Kent Meydanına gelen vatandaşlar çay ve internet hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkânı buluyor. Başkan Okumuş, zaman zaman Kent Meydanına gelerek vatandaşlarla hasbihal edip, dertlerini dinliyor. Meydanda verilen ücretsiz Wifi internet ile banklarda oturan vatandaşlar internetlerine girerek, ikram edilen çayları içiyor. Yeni Kent Meydanı modern, geniş ve düzenli görünümüyle ilçe halkının buluşma noktası oluyor.

TÜRKOĞLU CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Teknik, sosyal ve rutin belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalarla ilçeye çağ atlatan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’nun cazibe merkezi olacağını söyledi. Türkoğlu’nun bölgenin en büyük kent meydanlarından birine kavuştuğunun altını çizen Okumuş, “Eski belediye binamızın olduğu yer, hükümet konağımızın olduğu alan, İmalı Deresi üzerindeki 90 tane iş yeri, kaymakamlık lojmanı ve adliye lojmanlarının yıkımını gerçekleştirerek burada çalışmalara başlamıştık. Hamd olsun çalışmalarımızı tamamlayarak İlçemize bir kent meydanı kazandırdık. Türkiye de şehirlerde olan bir kent meydanını İlçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemiz, sanayisi ile ekonomisiyle, ticaretiyle çok gelişen bir ilçe. Bu ilçenin de sosyal alanda aynı zamanda gelişmesi gerekiyor. Çünkü yaklaşık 2 bin, 2 bin 500 öğrenci, 15 bine yakın işçisiyle beraber büyük bir sanayi ve öğrenci kenti Türkoğlu İlçemiz. Bu gençlerimizin yaşayabileceği yaşam alanlarının oluşturulması gerekiyordu. Bizde bunun için uzun uğraşlar verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Yapımını tamamladığımız meydanda gerek vatandaşlarımız, gerekse öğrencilerimiz faydalanıyor. Bu meydanın turizme de katkısı büyük olacak. Kutlama ve törenlerimizi artık daha geniş alanda organizeli bir şekilde yapabileceğiz. Yeni kent meydanımız halkımızın buluşma noktası olacak” ifadelerini kullandı.

MECLİS TOPLANTISI MEYDANDA YAPILMIŞTI

Türkoğlu Belediyesi Ekim ayı olağan Meclis Toplantısını Millet Meydanında yaptıklarını kaydeden Başkan Okumuş, “Türkiye tarihinde ilk defa bir ilçe belediyesinin meclis toplantısı milletin meydanında yaptık. Bundan sonra hava şartları uygun olduğu takdirde milletimizle beraber, milletimizin meydanında aldığımız kararların birebir halkımız tarafından, duyulmasını sağlayarak meclis toplantılarını burada yapacağız. Buranın ismini millet meydanı koyduk, son yıllarda millet mefhumunun Türkiye de ön plana çıktığı milletin en büyük topluluk olduğu, en büyük güç olduğunu gördük. Bu millet her türlü hizmete layık. Millet meydanlarının yapılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere emirler verdiler. Türkiye de belki de en erken millet meydanı yapan bir belediye olduk.”

Haber: Ahmet Güneçıkan


 


 


 



 


 


 




 


 

Editör: Mahmut Beyaz