Kahramanmaraş’ta doğalgaz kullanımı noktasında sayı her geçen gün artarken, bazı mahallelere de çeşitli sebeplerle doğalgaz hattı döşenmemesi vatandaşların tepkisini çekiyor. Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı İsa Divanlı Mahallesi’ndeki 35004. sokakta ikamet eden vatandaşlar, mahallelerine doğalgaz istiyor. ARMADAŞ tarafından 2013 yılında İsa Divanlı Mahallesi’ne doğalgazın gelmesine karşın kendi mahallerine çeşitli bahaneler uydurularak, doğalgaz hattının döşenmediğini iddia eden mahalle sakinleri ayrımcılık yapıldığını ileri sürüyor. Daha önce de ARMADAŞ’a başvuru yapmalarına rağmen olumlu sonuç alınmaması sonrası ayaklanan mahalle sakinleri yazdıkları dilekçeyle ARMADAŞ’a bir kez daha başvuru yaptı. Dilekçe yaklaşık 17 mahalle sakinin isim ve imzasıyla ARMADAŞ’a teslim edilirken, mahalle sakinleri gazetemize tepkilerini anlattı.

“SOKAK SAKİNLERİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR”

ARMADAŞ’a teslim ettiği dilekçede vatandaşlar, “Bizler Kahramanmaraş ili Dulkadiroğlu ilçesi İsa Divanlı Mahallesi 35004. sokakta ikamet eden vatandaşlarız. Mahallemize 2013 yılında doğalgaz gelmesine rağmen ikamet ettiğimiz bahsettiğimiz sokağa henüz doğalgaz hattı döşenmemiş ve doğalgaz gelmemiştir. Mahalle sakinleri olarak defalarca ARMADAŞ’a başvurarak doğalgazın gelmesini talep ettiğimiz halde, bu taleplerimize bugüne kadar yanıt verilmemiş olup sokak sakinleri mağdur edilmiş, sokakta ikamet eden vatandaşlar halen kömür sobasıyla ısınmaya devam etmektedirler. Söz konusu sokakta oturan aşağıdaki isimleri yazılı ve imzaları bulunan vatandaşlar olarak bizler sokağımıza doğalgazın gelmesini ivedilikle talep ediyoruz. Aksi takdirde şirket hakkında EPDK nezdinde suç duyurusunda bulunacağımızı beyan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“DİĞER MAHALLELERDE VAR BİZDE NEDEN YOK”

Doğalgazın olmaması nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, “Biz daha önce de ARMADAŞ’a başvuru yapmıştık ama maalesef bizi çok dikkate almadılar. Çok şükür güçlü bir ülkedeyiz ama maalesef bizim şehrimizdeki kurum müdürlerimiz bu gücü bize hizmet olarak kullanmaktan çekiniyorlar. Bir üst sokağımızda ya da yakınımızdaki diğer mahalle de herkesin evinin önünde doğalgazı var. Biz de niye yok, bizim suçumuz nedir? Gittiğimizde önümüze çeşitli bahaneler sunuyorlar, yok yol yapılacak, yok sonradan değişecek diye. Yol diğer mahallelere de yapılacaktı oraya neden yaptınız peki? Bir önceki başvurumuzda buraya da doğalgaz bağlanacağı yönünde söz verildi ama henüz bağlanmadı. Biz mahalleliler olarak doğalgaz istiyoruz” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz