MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Manşet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. İlk olarak İsrail’in çocuk yaşlı demeden Filistin’e yönelik saldırını değerlendiren Prof. Dr. Sefer Aycan, “Filistin meselesi bizim en büyük ortak meselemiz. Türkiye olarak bunun çok bilincindeyiz ve çok önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı. Ardından siyasi gündemi değerlendiren Aycan, Cumhur İttifakı’nın karşısında bulunan cephenin, ülkede sürekli bir kaos ortamı oluşturmaya çalıştığını vurgulayarak, “Şimdiden cumhurbaşkanlığı için işbirlikleri oluşmaya başladı. Özellikle Ali Babacan bir taraftan Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı yapmaya çalışıyor. Diğer taraftan HDP ile CHP’nin ve İYİ Parti’nin birlikteliğini görüyoruz. Hatta bakanlık pazarlığı bile yapılmaya başlanıldı” diye konuştu. Son olarak Aycan, yapımı yaklaşık bir yıl önce başlayan ve henüz tamamlanamayan kavşakla ilgili açıklamalarda bulundu. Kavşağın trafiği olumsuz etkilediğini söyleyen Aycan, “Gerekli ödeneğin aktarılıp biran önce bitmesini tüm şehir gibi ben de istiyorum” açıklamasında bulundu.

“MAALESEF HAKSIZLIK VAR KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
Aycan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Filistin meselesi bizim en büyük ortak meselemiz. Türkiye olarak bunun çok bilincindeyiz ve çok önem veriyoruz. Biliyorsunuz Kudüs özel bir yer. Milattan Önce 2 bin yıllarına giden bir dini değeri, anlamı olan bir şehir. 3 semavi dinin de kutsal gördüğü şehir. Bizim ilk kıblemiz, peygamberimizin göğe yükseldiği, miraca çıktığı yer olarak biliyoruz ve bu yüzden de biz her zaman buraya önem verdik. Osmanlı döneminde 400 yıl buraların yönetimi bizim kontrolümüzdeydi ve hep Kâbe’ye ve Kudüs’e ayrı bir önem verdik. Oranın statüsünü koruduk, oranın bekçiliğine gönülden razıydık, tabii ki şimdi de razıyız. Şimdide bu göreve hazırız. Ama tabii ki Osmanlı zayıfladıktan sonra birinci dünya savaşından sonra o bölgenin kontrolü İngilizlere kaldı. İngilizlerin 1918’den itibaren başlayan yaptığı bir tezgâh. Daha öncesinde de tabi İsraillilerin Siyonizm’in Kudüs’ü ve o bölgeyi ele geçirme emeli vardı ama bu o zamana kadar mümkün olmamıştı. 1918’den sonra İngilizlerin kontrolü altına geçince oraya sürekli bir İsrailliler, Yahudiler yerleştirildi ve orada Filistin topraklarında bir İsrail devleti kurdurdular. Tabi burada ciddi bir şekilde İngilizlerin Avrupa’nın, Amerika’nın çok büyük desteği var hala da o destek sürüyor. Ve o günden beri sürekli Yahudiler, Filistinlileri yok ediyor, katlediyor, sürüyor ve tüm bölgeyi kontrol altına aldılar. Maalesef haksızlık var kabul edilmesi mümkün değil.

“İSRAİL’İN BU KATLİAMINA SON VERMEMİZ İÇİN DAHA ÇABA GÖSTERMEMİZ LAZIM”
Orada Filistinlileri kendi öz vatanlarından, topraklarından sürüldüler ve Kudüs’ü de maalesef hem Hıristiyanları hem de Müslümanları yok sayarak tamamen bir Yahudi yerleşkesi haline getiriyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değil. Kudüs’ün İsrail’i başkent olarak kabul etmediğiyle ilgili aslında Birleşmiş Milletlerin de bir kararı var. Bu da yok sayılıyor ve bu acı, bu katliam yıllardır sürüyor. Maalesef şımarık bir şekilde İsrail bu tavrını sürdürüyor çünkü Amerika’nın Yahudi lobisinin ve Avrupa’nın desteği var. Bununla ilgili olarak Türkiye ciddi bir mücadele veriyor. Sayın Cumhurbaşkanı çok ciddi mücadele veriyor. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak ta Genel Başkanımız açıklamalarda bulunuyor, biz de bu konuda hükümetin atacağı her adımı destekliyoruz ve göreve de hazırız. Yani orada bir barış gücü oluşturulacaksa, tampon bölge oluşturulacaksa ya da göreve davet edildiğinde biz Türk Milliyetçileri olarak gitmeye de hazırız. Ama tabii ki biran önce bu katliamın bitmesini istiyoruz. Burada daha çok birlik içerisinde hareket etmemiz, özellikle Müslüman ülkelerin birlik içerisinde hareket ederek daha çok ses çıkarması, daha çok etki yapması ve kamuoyu oluşturması buradaki katliamı dünyaya yansıtarak İsrail’in bu katliamına son vermemiz için daha çaba göstermemiz lazım. Özellikle diğer Müslüman ülkelerine sesleniyorum birlik ve beraberlik içerisinde olursak belki Güvenlik Konsey’inden, Birleşmiş Milletlerden karar çıkartmak zor ama genel kuruldan bir karar çıkartıp baskı yapmak ve bu katliama son vermek gerekir. İsrail’in yaptığı katliamı, soykırımı nefret, hiddet ve şiddetle kınıyorum.

“MİLLETİMİZİN BU OYUNU BOZMASINI GÖRMESİNİ DİLİYORUM”
Cumhur ittifakının karşısındaki cephe ülkede sürekli bir kaos ortamı oluşturmaya çalışıyor. Şimdiden Cumhurbaşkanlığı için işbirlikleri oluşmaya başladı. Özellikle Ali Babacan bir taraftan Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı yapmaya çalışıyor. Diğer taraftan HDP ile CHP’nin ve İYİ Parti’nin birlikteliğini görüyoruz, bir ittifak. Hatta Bakanlık pazarlığı bile yapılmaya başlanıldı. Bunlar tabii ki siyasi gündemler ama bunlara milletimizin aldırış etmemesi lazım, hatta şunları da görmesi lazım; Cumhur ittifakına oy veren milletimiz, sağduyulu milletimizin karşıdaki cephenin neler yaptığı, ne gibi siyasi işbirlikleri içerisinde olduğu, Türkiye’de oynan oyunun büyüklüğünü ve tüm terör örgütlerinin PKK’nın FETÖ’nün bile birlikte hareket ettiğini ve muhalefet partilerinin Cumhur İttifakı karşısında ne kadar cephe oluşturmaya çabaları içerisinde olduğunu da milletimizin görmesi ve bu oyunu bozmasını diliyorum.

“EVET, ÇOK UZADI”
Arsan Kavşağı’nın biran önce ben de bitmesini istiyorum, evet çok uzadı. Trafiği de çok olumsuz etkiliyor. İyi kötü yürüyen bir trafik vardı ama şu an orada çalışmalar yeterli değil. Onun için bunun da dikkate alınarak gerekli ödeneğin aktarılıp biran önce bitmesini ben de istiyorum. Tüm şehrimizin isteği bu.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz