Bazen soğuk bir kış gününde uzattığı elle iç ısıtan bazen onlarca olumsuzluk arasında verdiği destekle yüreğimize su serpen bazen de sadece bir sarılışıyla mutlu eden annelerimizin Anneler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da kutlandı. Bu özel ve anlamlı günde kimi vatandaş elinde bir demet çiçeği annesine götürmenin heyecanını yaşarken kimi vatandaş ise o çiçeği hayatını kaybeden annesinin mezarı başı götürmenin hüznünü yaşadı. Hayatta olduğu süre boyunca adeta bir melek gibi evladını koruyan ve karşılıksız sevginin ne anlama geldiğini ilmek ilmek işleyen annelerimizin Anneler Günü’nü bizde Manşet Gazetesi olarak en içten dileklerimizle kutluyoruz.

12 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle halkla yaptığımız görüşmelerin ayrıntıları şu şekilde;

“ANNELER GÜNÜ BİR GÜNE SIĞDIRILAMAZ”
Betül Denizdolduran

Anneler günü bir güne sığdırılamaz diye düşünüyorum. Annelerin her zaman kıymeti bilinmelidir. Anneler Günü dolayısıyla anneme güzel bir hediye aldım. Aslında Anneler Günü küçük yâda büyük bir hediye ile anlatılamaz. Anne sevgisi çok başkadır. Benim için her zaman Anneler Günü. Anne deyince aklıma melek geliyor. Çünkü anneler çocuklarını bir ömür boyu her zaman koruyor. Bir ömür boyu hep karşılıksız seviyor.

“ANNELER GÜNÜ GERÇEKTEN ÇOK ÖZEL BİR GÜN”
Selami Gök

Anneler Günü gerçekten çok özel bir gün. Bende annemin Anneler Gününü kutlamadım. Kutlamak için akşamı bekliyorum. Bugünde kendisine bir hediye almak için çarşıya geldim. Ama tabii hediye alacağımdan annemin haberi yok. Kendisine bir sürpriz yapacağım. Anne kavramı benim için bir canı ifade ediyor. Onu nasıl ki sizi canından bir parça olarak görüyorsa, bende onu canımın bir bütünü olarak görüyorum. Buradan sizin aracılığınızla annemim anneler gününü kutlamak istiyorum; bugünlere beni büyütüp getirdiğin için sana çok teşekkür ederim. İyi ki varsın. İyi ki senin oğlunum ve iyi ki sen benim annemsin. Anneler Günün kutlu olsun.

“ANNEMİN SESİNİ DUYMAZSAM ÇOK KÖTÜ OLUYORUM”
Alper Altun

Cennet anaların ayaklarının altındadır. Ben burada sizin aracılığınızla tüm annelerimizin Anneler Gününü canı yürekten kutluyorum. Ben annemin sesini duymazsam çok kötü oluyorum. Anne kavramının her zaman benim için çok ayrı bir önemi var. Annenizin olduğunu bilmek, ona sarılmak çok güzel bir duygu.

“ANNE KAVRAMI BENİM İÇİN CENNETİ ÇAĞRIŞTIRIYOR”
Ebrar Altun

Ben annemi çok ama çok seviyorum. İyi ki ben annemin kızı olmuşum. Annem benim için her şeyi ifade ediyorum. Annelerimiz bence her şeyin en iyisini en güzelini en özelini hak ediyor. Bugün Anneler Günü ve bende anneme bu özel günde kendisini özel hissetmesi için bir hediye alacağım. Anne kavramı benim için cenneti çağrıştırıyor.

“CENNET ANNELERİMİZİN AYAKLARININ ALTINDADIR”
Ahmet Kasapkara

Benim annem 1990 yılında vefat etti. Annem ben çok küçük yaşlardayken vefat etti ve bundan dolayı anne kavramını çok iyi bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey varsa o da cennetin annelerin ayaklarının altında olduğudur. Benim annem yok ama eşime ve kayınvalideme hediye aldım. Çünkü bu özel günde onların kendilerini özel hissetmesini istiyorum.

“ANNELERİMİZE DAHA FAZLA KIYMET VERMELİYİZ”
Mehmet Kocabaş
Anneler Gününde öncelikle şehit ailesi annelerin Anneler Gününü kutluyorum. Bu güzel günde onların acılarını paylaşıyorum. Allah bu dünyadan göçen şehitlerimize rahmet eylesin. Anneler Gününde şehit annelerimizin daha ayrı bir yeri var. Onlara daha fazla değer vermeliyiz. Daha fazla kıymet vermeliyiz. Bütün dünya annelerinin Anneler Günü’nü kutluyorum. Anne kavramı benim için varlıklar içerisinde en iyi olandır.

“ANNELERE HER ZAMAN DEĞER VERMELİ”
Hatun Kocabaş

Bence Anneler Günü sadece bir güne sığdırılmamalı, yani annelerin sadece bir günü olmamalı. Bir güne sığdırıp da bir gün kutlayıp, ertesi gün ya da 364 gün boyunca unutmak olmamalı. Evlatlar annelerini her zaman saymalı, değer vermeli, her gününü anneler günü gibi geçirmesini sağlamalı. Bulunmaz ve tek karşılıksız sevgi annede vardır çünkü. Her şeyin yeri doldurulur ama annenin yeri asla doldurulamaz. Annelik bulunmayan bir nimettir, nimetlerin en büyüğüdür. Çocuğunuzun olmazı, sevginizi birisine göstermeniz çok güzel bir duygu.

“EVİMİZİ AYAKTA TUTAN ANNELERDİR”
Fatma Nur Geçici

Anneler Günü gerçekten çok özel ve çok anlamlı bir gün. Böyle bir günün olması çok güzel ama bu gün annesi yanında olanlar ve parası olan için daha güzel diyebilirim. Çok şükür benim annem yanımda, ben annemi çok seviyorum, iyi ki var. Onun varlığı birçok sorunu aşmamızda yetiyor, evimizi de ayakta tutan odur zaten. Anneler çok güçlü varlıklarladır, sadece bizim evimizde değil dünyanın bütün yerinde evleri ayakta tutan annelerdir. iyi ki beni annem dünyaya getirmiş, iyi ki onun çocuğum.

“ANNELER GÜNÜ’NÜ BİR GÜNE SIĞDIRMAMALIYIZ”
Safiye Geçici

Öncelikle tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Böyle özel bir günümüz olduğu için çok mutluyum, aslına bakarsınız özel günler içerisinde en önemlisi ve en değerlisi Anneler Günü’dür. Ama Anneler Günü’nü sadece bir gün olarak kutlamamak gerekir, her gün Anneler Günü olmalı olmalı evladı yanında olanlara. Annelik fedakarlık ve özveri isteyen bir şeydir. Kendini yok sayma gibi bir durumu var annelerin, yaşadıkları her günü çocukları için yaşamaktır. Öncelik evlatların anneler için.

“ANNELİK, MERHAMET VE KARŞILIKSIZ SEVGİYİ İFADE EDİYOR”
Suzan Kırmızıgül

Bugün bizim için özel bir gün ama Anneler Günü’nün bir güne sığdırılmaması gerekiyor. Anneler kutsaldır. Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır. Lütfen herkes annesinin kıymetini bilsin, onlar üzülmesin. Annelik, benim için merhameti ve karşılıksız sevgiyi ifade ediyor. Bugün çocuklarımdan bir hediye beklemiyorum, onların varlığı benim için zaten en büyük hediyedir.

“ANNELERİN HAYATLARINI DAHA DA KOLAŞLAŞTIRMALIYIZ”
Fatih Kırmızıgül

Anneler Günü’nde annelerimiz için bir şeyler yapmamız lazım, farkındalığı artırmamız lazım, onların hayatlarını daha fazla kolaylaştırmalıyız. Bugün biz de annemizi yanımıza aldık, geziyoruz, alışverişler yapıyoruz güzel bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. annelik bana göre sevgi, mutluluk ve huzuru ifade ediyor. Dünyaya gelişimizin sebeplerinden bir tanesidir anneler. Memleket dışındayız, gurbetteyiz, sabah annemi aradım ve Anneler Günü’nü kutladım. Bir kere daha başta kendi annem ve çocuklarımın annesi eşim olmak olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz