Onikişubat ilçe sınırlarında bulunan camilerin hem bakımını hem de temizliği noktasında din görevlileriyle eş değer sorumluluk üstlenen Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, mübarek günler ve özel gecelerde yaptığı gül suyu uygulamasını Abdülhamit Han Camii’nde her hafta yaparak sürekli hale getirecek. Eşsiz mimarisiyle Kahramanmaraş’ın simge eserlerinden biri haline gelen ve görenlerin hayran kaldığı Abdülhamit Han Camii, bundan böyle sadece mübarek günlerde değil her gün gül kokacak. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Abdülhamit Han Camii’nde din görevlileri bir taraftan temizlik çalışmalarını sürdürürken, cami içerisinde hiçbir detay atlanmıyor. Onikişubat Belediyesi’nin de gül suyu uygulamasıyla Abdülhamit Han Camii 7/24 gül kokarken, camiye giren cemaati de adeta huzur kaplıyor.

CEMAAT GÜL KOKUSUYLA HUZURLU BİR ORTAMA GİRİYOR”

Onikişubat Belediyesi’nin gül kokusu uygulamasını her hafta yapmasını değerlendiren Abdülhamit Han Camii İmam Hatibi Ali Sarıkaya, gül kokusunun cami cemaatine huzur getirdiğine dikkat çekerek, “Öncelikle Abdülhamit Han Camii’nde görev yapmaya başlayalı yaklaşık 5 ay oldu, böyle bir camide görev yapmak benim adıma çok büyük bir şeref. Camilerimize giren cemaatimizin dikkatini en çok çeken şeylerden bir tanesi de görüntüsü kadar kokusu. İçeride güzel bir kokunun olması cemaatin huzurlu bir ortama girdiğini, psikolojik olarak etkileyen bir durum. Onikişubat Belediyemiz hakikaten gerek din görevlilerinin cami müştemilatları hususunda hem de camilerimizin bakımları noktasında her daim bizlere yardımcı oluyor. Başkanımız Hanefi Mahçiçek’in isteğiyle camimizde daha önce mübarek günlerde ve özel gecelerde gül kokusuyla yaptığı cami temizliğini şuan da her hafta Cuma günü yapacak. Bu bizim ve cemaatimiz açısından çok güzel bir haber, çok güzel bir faaliyet. Duyarlılığı nedeniyle gerek belediyemize, gerek belediye başkanımız Hanefi Mahçiçek’e şahsım ve cemaatimiz adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Abdülhamit Han Camii’nde ibadetlerini gerçekleştiren cemaat ise gül suyu uygulamasından memnun olduklarını belirterek, düşüncesinden dolayı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkür etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz