Estonya'da düzenlenecek olan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'na katılacak olan Milli takım hazırlıklarını tamamladı.Estonya'da düzenlenecek olan Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'na katılacak olan Milli takım hazırlıklarını tamamladı. Zorlu şampiyonada ilk olarak mindere serbest stildeki milli güreşçiler çıkacak. Teknik direktör Ruşan Çetin yönetimindeki Serbest Güreş Milli Takımı yarın Estonya'ya hareket edecek.

Bu yıl hazırlık kamplarının oldukça verimli geçtiğini belirten Ruşan Çetin, "Avrupa şampiyonası öncesinde Niğde'de, sonrasında ise Elmadağ'da ve son olarak da Bursa TOHM merkezinde kamplar yaptık. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 1 altın, 2 gümüş, 1 bronz olmak üzere toplam 4 madalya almıştık. Şu an takımımızın form durumu Avrupa şampiyonasına göre daha iyi. Hedefimiz takım halinde ilk 3'e girmek ve madalya sayımızı artırmak" şeklinde konuştu.

Yarın sabah Estonya'ya hareket edecek olan Genç Serbest Güreş Milli Takımı 15 Ağustos tarihinde yurda dönecek.

Serbest stilde madalya mücadelesi verecek milli güreşçiler şu şekilde:

57 Kg: Ahmet Duman-61 Kg: Mustafa Keleş-65 Kg: Ahmet Salim Yiğit -70 Kg: Ömer Faruk Çayır-74 Kg: Abdulvasi Balta -79 Kg: Ömer Faruk Karadeniz-86 Kg: Çağrı Can Bayram-92 Kg: Polat Polatçı-97 Kg: Feyzullah Aktürk -125 Kg: Paşa Ekrem Karabulut

GENÇ GREKO-ROMEN GÜREŞ MİLLİ TAKIMIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN ESTONYA’YA

HAREKET ETTİ.

İlk iki kampını Niğde Demirkazık’ta yapan Greko-Romen’cilerimiz sonrasındaki iki kampı Sarıyer’de gerçekleştirdi. Teknik Direktör Muhammet Yücedağ şampiyona için artık hazır olduklarını belirterek “Güreşçilerimizin performansı bizleri mutlu ediyor. Dünya şampiyonasına hazır durumdayız diyebilirim. Son Avrupa şampiyonasında ,2 Altın, 1 Bronz madalya olmak üzere 3 madalya kazanıp, takım olarak kıl payı üçüncülüğü kaçırmıştık.Estonya’da madalya sayımızı artırmayı ve takım olarak ilk üçe girmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında ülkemizi Greko-Romen stilde şu sporcular temsil edecek: 55 Kg: Mükremin Aktaş (Hendek Güreş İhtisas), 60 Kg: Kerem Kamal (İstanbul Pendik Güreş İhtisas Kulübü), 63 Kg: Abdullah Toprak (Kayseri Şeker Spor), 67 Kg: Abdussamet Başar (İstanbul B.B), 72 Kg: İsmail Gün, Ankara ASKİ), 77 Kg: Abdurrahman Kalkan (İstanbul B.B.), 82 Kg: Doğan Kaya, (Manisa Akhisar Belediyespor), 87 Kg: Bedirhan Tan (İstanbul B.B.),97 Kg: Beytullah Kayışdağı (Ankara ASKİ) ,130 Kg: Muhammet Hamza Bakır ( İstanbul B.B.).Genç Greko-Romen Güreş Milli Takımımız şampiyonanın ardından 19 Ağustos’ta yurda dönecek.