Kurulduktan sonra bu partiye geçen, bu partide görev alan ve sorumluluk üstlenen birçok arkadaşımızla zaman zaman bir araya geldim.

Kurucu il başkanı Av. Arif Gedemenli’den bugün itibariyle bu koltuğun sahibi olan Muharrem Çevik kardeşimizle çay da içtik, haber de yaptık derken, bir de baktık, partinin Ankara’daki 1. Olağan Genel Kuruluna gitmişler.

Eski valilerden bir beyefendi; Kahramanmaraş’a geldiğinde, Dulkadiroğlu İlçe Kongresinde (Doğukent Beyazsaray Düğün salonu) kurucu İl Başkanı Arif Gedemenli’nin ilerleyen günlerde üst düzeyde bir görev alabileceğini dahi söylemişti.

Ama siyasette 24 saat çok uzun bir süre. Siyasetçilerin bir dediği birini tutmazken ve herkes de Arif Gedemenli arkadaşımızın üst düzey yönetimde görev almasını umarken, baktık yedeklerde, çok uzak bir arada kalıvermiş. Sanıyorum yedeklerde 17. sırada….

Hani söz, hani verdiğiniz güvence?

İnsanlara boşuna partiden uzaklaşmıyorlar! Umut veriyorsunuz, güvendiriyorsunuz, sonrası kapı dışarı. Bekleme odasına alır gibi. Siyaset insan satma, adam harcama sanatı diye yazarım da, bazıları bir yerleriyle bana gülerlerdi. Haksız mıyım!

O bakımdan en güvenilmez kurum siyasi camiadır.

*

Partinin şu sıralar yükünü çeken, maddi manevi masraflarını karşılayan, ama o kadar da uysal, o kadar da beyefendi, o kadar da kalender Muharrem Çevik kardeşimiz tutarlı, ciddi, seviyeli bir insan. Ama gidenleri geri getirebilecek mi, bunu şimdiden kestirebilmek güç. Zira, umudunu ve geleceğini kurucular kurulu arasında yer alan hemşehrimiz Sadullah Kavak’a bağlayanlar, kuşkusuz hayal kırıklığı yaşamışlardır. Zira hem kurucular kurulunda yer alacaksın, hem de kadro dışında kalacaksın! Genel başkanın bu davranışı, başka şehirleri bilmiyorum da, Kahramanmaraş’ta bölünmelere sebep oldu. Birlikte yola çıktığı arkadaşları Kavak’a yapılan haksızlıktan sonra yönetimden ve görevlerinden ayrıldılar, ne toplantılara geliyorlar, ne birliktelik sağlıyorlar.

Tabi herkesin kendince haklı gerekçeleri, beklentileri, farklı nedenleri olabilir. Buna saygı duyarım. Kimsenin gönül hikâyesine ve siyasi tutkusuna müdahale edecek halimizi yok, hakkımız da yok.

*

Bu partinin en etkin, en hareketli, en cevval, en popüler ismi kuşkusuz Dulkadiroğlu ilçe başkanı Latif Öztürk. Çokça medyatik, çok da siyasete susamış, siyaseti özümsemiş bir kardeşimiz. İl başkanı sayın Muharrem Çevik’in de her daim yanında yer alan, ona destek olan bir siyaset ustası. Yüreği, gönlü zengin… Sohbeti de o kadar tatlı. Ama biraz esnek… Siyaset esnekliği kaldırmaz oysa!

Onikişubat ilçe Başkanı Cengiz Çiçek, daha belki siyasette yeni ama heyecanlı, hevesli. Siyaset biraz da imkân ister, cesaret kadar zaman ayırma, fedakarlık ister. Sevgili Cengiz de elinden geldiğince parti çalışmalarına yetişmeye, imkan dâhilinde katkı sağlamaya çalışıyor. Soyadı ile müsemma, çiçek gibi delikanlı, mert bir siyasetçi, insan.

Ama daha çok pişmesi lazım! Daha ham…

Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kabakçı daha genç. Onun da zamana ihtiyacı var. Bazı evreleri atlatması lazım. Dedim ya, siyaset zaman ister, cesaret ister, fedakârlık ister. Mustafa’da bunlar var.

*

Özetleyecek olursam, Gelecek Partisi kiminle dans edeceğini bilmeli, kiminle yola çıkacağını iyi hesap etmeli, acemilerle değil, daha yürümesini bilmeyenlerle değil, ne dediğini, ne yaptığını bilmeyenlerle hiç değil hareket ettiği sürece, geleceği garanti altına alamayacaktır.

Kuşkusuz İl Başkanı Çevik kardeşimiz iyi niyetli, kuşkusuz dürüst bir insan. Yolda yürüyeceği insanlara dikkat etmeli, kime ne hangi sorumluluğu vereceğini iyi tayin etmelidir.

Hem kendi, hem partinin geleceği için elzem bu…