Hani geçen haftaydı. Hani yağmurlar yağıyordu. Hani çok uzun geçen kış aylarının son günleriydi.

Hani kapalıydı hava. İnsanın içini yüreğini sıkıyordu. Özlemle beklenen baharın bir türlü gelmeyip, kabanların montların ağırlığıydı bu sıkıntının sebebi.Hani geçen Cuma günü başlamıştı.

Hani evde kimsecikler yoktu. Sessiz sakin üç gün. İstediğin zaman yatıp istediğin zaman kalkabileceğin, televizyonda istediğin kadar zapping yapabileceğin, yalnızlığın, sessizliğin, özgürlük hissinin dibine vurabileceği zaman dilimiydi.

İş yoktu. İşe gitmek yoktu. Patron yoktu. Mesai yoktu.

Nerden baksan üç günlük keyfe keder zaman diliminin başlangıcıydı.

Cuma akşamı çok keyifli başlamıştı. Mutfak emrime amade. İki çift yumurtayı döke saça istediğim kıvamda pişirmenin keyfine diyecek yoktu. Sonra kanal kanal, istediğim haber kanalını, istediğim spor programını istediğim kadar izliyordum.

Cumartesi sabah uykudan öğleye doğru uyanmakta güzeldi doğrusu. Sonra yine televizyon, yine kanal kanal haberler, spor programları. Yok sıkılmıştım biraz. Aşağı inip biraz yürümek iyi gelecekti. İkindi üzeri hafif sıkıntılar baş göstermeye başlamıştı hani. Otur otur, sonra biraz daha otur, sonra biraz daha televizyon. Sonra biraz daha haber, spor, belgesel. Bir ara o aptal dizilere de baktım doğrusu.

Akşam yemek. Sonra biraz daha yürüyüş, biraz kitap okumak. Sonra yine televizyon, biraz daha haber biraz daha spor, biraz belgesel. Sonra yine dizi.

İyice sıkılmıştım. Gece saat on ikiyi, ardından bir, sonra ikiyi gösteriyordu. Bende hala uyku yoktu. E öğleye kadar uyursan yatamazdın tabi.

Sabaha doğru dalmışım. Uyandığımda yine öğle olmuştu. Yine kahvaltı, ,iki çift yumurta. Yok yumurtadan nefret eder olmuştum. Sonra belgeselden, sonra haberlerden birde spordan. Üç günde uyku düzenim alt üst olmuştu. Başım çatlayacak gibi ağrıyordu.

Doğrusu ben evimin kalabalığını, koşuşturmaca, telaşımı özlemiştim. Doğrusu ben işimi çok özlemiştim.

“Açıklanan TÜİK işsizlik rakamlarına göre, Türkiye'deki işsiz sayısı son 10 yılın en yüksek rakamı olan 4 milyon 668 bin kişiye çıktı. Ocak 2019 döneminde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 259 bin kişi artarak 4 milyon 668 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 3,9 puanlık artış ile yüzde 14,7 oldu. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı ise 6.8 puanlık artış ile yüzde 26.7 olarak verinin yayınlanmaya başladığı 2005 yılından bu yana en yüksek seviyede.”

Ülke gündemini asıl meşgul etmesi gereken, siyasilerin, ekonomistlerin asıl gündemi, benim üç gün daha evde kalmamam gerektiği olması gerekir; Değil mi?