Faaliyetine başladığı tarihten itibaren kitle fonlamasına çıkardığı tüm projelerin hedeflediği ölçekte ulusal ve uluslararası pazarda ilerlemesi ile girişimcilik ekosisteminde rota belirleyici sorumluluk üstelenen Fonangels firması teknoloji ve üretim alanındaki projelere ve yatırıma açık olup, girişimleri ve yatırımcıları bir araya getirerek inovasyonu teşvik ediyor. Yaptığı başarılarla adından sıkça söz ettiren Fonangels firması ortaklığıyla Kahramanmaraş’ta, Genç MÜSİAD ve Teknokent öncülüğünde ‘Türkiye’de Girişimcilik ve Kitle Fonlama’ Paneli Gerçekleştirildi. Genç MÜSİAD Kahramanmaraş tarafından girişimcilere destek olmak amacıyla düzenlenen programla profesyonellerden konu hakkında bilgiler dinleyicilere sunuldu. Bu doğrultuda ülkedeki genç girişimcilerin ilham almasını sağlayarak, sağlam adımlarla ilerleyip geleceğe umutla bakmaları amaçlandı. Programa Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Uysal,   Kahramanmaraş Genç MÜSİAD Başkanı Mehmet Emin Koç, Kahramanmaraş Ticaret Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan, Kahramanmaraş Sanayi Teknoloji İl Müdürü Kadir Uysal, Kahramanmaraş Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) İl Müdürü Yasin Yüksek ve Teknokent Müdürü Oğuz Ciğerlioğlu katıldı. 

Ekran Alıntısı-58

GENÇ GİRİŞİMCİLERE ÖNCÜLÜK ETMEK İSTİYORUZ

Amaçlarının genç girişimcilere öncülük etmek olduğunu söyleyen Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Emin Koç, “Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi olarak, gençlerimizin iş dünyasına güçlü adımlarla adım atmalarını desteklemek için buradayız. Bizim inancımız, gençlerin enerjisi ve yenilikçiliğinin iş dünyasına büyük katkılar sağlayacağı yönündedir. Bu nedenle, sizin gibi genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmeleri ve başarılı olmaları için elimizden gelen her türlü desteği sunmaya hazırız. Hep birlikte, geleceğin liderleri olarak iş dünyasında iz bırakacak adımlar atacağımıza inanıyoruz” sözlerini kaydetti.

GİRİŞİMCİLİK ALANINDA SORUMLULUĞUMUZ OLDUĞU BİLİNCİNDEYİZ

Faaliyetine başladığı tarihten itibaren kitle fonlamasına çıkardığı tüm projelerin hedeflediği ölçekte ulusal ve uluslararası pazarda ilerlemesi ile girişimcilik ekosisteminde rota belirleyici sorumluluk üstelenen fonangels.com Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kuş, yaptığı konuşmada; “Geçmişimizden aldığımız kuvvetle “Girişimciliğin Ekosistemi” mottosu ile çıktığımız bu yolda öncelikle içinde bulunduğumuz coğrafyaya, sonrasında ise bütün dünyaya karşı girişimcilik alanında sorumluluğumuz olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Kahramanmaraş ve depremden etkilenen diğer illerimizde girişimcilerin yatırıma olan ihtiyaçlarına çare bulmak ve destek olmak için burada, depremin birinci yıl dönümünde tüm gücümüzle var olmak arzusundayız. Kitle fonlama sisteminin ülkemizde yasal zemine kavuşması ile hali hazırda içten gelen sorumluluğumuzla girişimcilere verdiğimiz desteklerimizi bir ileri seviyeye taşımak için çalışıyoruz. İki yılı geride bırakırken henüz kuruluşu yeni olan şirketimizi bir şirket olmaktan öte bir akademi olarak görmekteyiz. Bu kapsamda sadece büyük kentlerde değil İç Anadolu’dan Doğu Anadolu’ya Karadeniz’den Akdeniz’e kadar ülkemizin her bucağında doğan girişimcilik fikirlerine ulaşmayı, genç zihinlerin tasarladığı projeleri değerlendirmeyi istiyoruz. 2024 yılında oluşturduğumuz üniversite temsilciliklerimizle bu girişimlerin gelişmesine ve yatırımcılarla buluşmasını sağlamayı hedefliyoruz. 

GİRİŞİM SERMAYELERİ YATIRIM FONU İLE DOĞRU ALANLARA AKTARILMAKTA
Aynı zamanda yapılan yatırımların hisselerinin alım satımının kolay bir şekilde gerçekleşmesi maksadıyla tabi olduğumuz tebliğe aykırılık teşkil etmeden bir platform hazırlığı içerisinde olduğumuzu da yine duyurmak istiyoruz.  Albaraka Portföy ile anlaşmasını yaptığımız girişim sermayesi yatırım fonumuzun SPK tarafından onaylanması akabinde GSYF’miz aracılığı ile yatırım turuna çıkan girişimlere destek oluyoruz. GSYF’nin olumlu yönü olarak belirtmek gerekir ki, bireylerin ve kurumların GSYF yatırımlarından elde ettikleri kazançlar gelir ve kurumlar vergisinden muaftır. Kurumlar için bir de ek bir avantaj söz konusu olup, yapmış oldukları GSYF yatırımlarını belli limitler çerçevesinde vergi matrahlarından düşerek kurumlar vergisini az ödeme lüksüne sahip olabilmektedirler. 

Ekran Alıntısı2-3

GİRİŞİMLER GLOBALE TAŞINARAK NİTELİKLİ İŞBİRLİKLERİ GELİŞTİRİLİYOR
Yine 2024 yılı içerisinde Kamu ve Özel bankalarla iş birliği çalışmaları kapsamında girişimciliğin stratejik hedeflerine ortak olunması amacıyla çalışmalarımızı başlatıyor olacağız. Platformumuz aracılığı ile fonlanmış olan global pazarda hedefleri olan ve hikayelerini büyüterek devam ettirmek isteyen girişimcilerimizi global pazarda yalnız bırakmamak amacıyla Avrupa temsilcimizi ekibimiz arasına kattık. Temsilciliğimizi 2024 yılında MENA ve ABD’de de oluşturarak bu desteği artırmayı hedeflemekteyiz. Bu yıl ABD’de de düzenlenen CES (Consumer Electronics Show) fuarına katılan 53 girişimden biri olan Macellan SuperApp girişimimiz gibi bu fonangels.com aracılığı ile kitlelerin desteğini kazanmış olan Girişimlerin kendilerini tanıtabilme alanı bulmasına katkı sağlamayı istiyoruz. 

2024 YILI İÇERİSİNDE ETKİNLİKLERİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Bu yıl yaklaşık 50 kişi olan ekibimize, alanındaki bilgi ve birikimlerini aktarabilmesi amacıyla vergi, Katılım Finans danışmanlarını dahil ettik. 2024 yılı içerisinde ekibimizin büyümesini ve birikimlerini artırabilmesi amacıyla eğitim faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Gerçekleştirmiş olduğumuz BTM, ENTERTECH, Kızılay, Gebze Teknik Üniversitesi Teknoparkı, Teknopark İstanbul ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokollerimizle ve bugün Kahramanmaraş Teknokent ile de protokol imza etmek suretiyle can suyuna ihtiyacı olan genç girişimcilerin projelerini değerlendiriyor ve 2024 yılında daha çok genişletmek için çaba verdiğimiz Melek Yatırımcı Ağımızın da ek olarak katkılarıyla desteklemeye devam edeceğiz. Yine bu yıl içerisinde ilkini düzenlediğimiz İş dünyası Buluşmaları programı ile iş dünyasına Kitle fonlama sistemini ve bu sistem aracılığı ile ihtiyacı olan sermayeye ulaşmış olan girişimcilerimizin başarılarını tanıtarak, sponsoru olarak da bulunduğumuz MUSİAD Girişimde Biz’in Gücü, UGİK, Genç Müsiad Zirvesi gibi etkinliklere katılarak ve ülkemizde yetişen gençlerle gerçekleştirdiğimiz buluşmalarla ekosisteme verdiğimiz katkılara devam ediyor 2024 yılı içerisinde bahsi geçen etkinlikleri artırmayı istiyoruz.

Ekran Alıntısı3-1
ÇAĞIN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILMASI DÜŞÜNCESİNDEYİM
Girişimcilik projelerinin temelinde bireyin hayat hikayesinin şifreleri olduğunu söyleyebilirim. Herkesin gördüğünü, ancak kimsenin fark edemediğini gören ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen birisi olmak isteyenler her zaman vardır. Ben de böyle düşünenlerden biri olarak, teknolojinin getirmiş olduğu yepyeni bir dünyanın haberini alarak, bilinenden bilinmeyeni keşfedebilecek alanların var olduğuna inanmaktayım.  Dün olduğu gibi bugün de çağın yenilikçi teknolojilerine yönelik çalışmalar yapılması ve bunun için girişimciliğe yönelinmesi gerektiğini düşünmekteyim. Sistem içerisindeki girişim ve girişimcilerin pek çoğu özellikle bir alanda yoğun bilgiye sahiplerken diğer alanlar hakkında bilgi sahibi olmamaktadır. Bu girişimcilere verilecek özellikle finansal ve yönetimsel mentörlük uygulamaları ortaya konulan ürünlerin ve girişimin çok daha iyi yerlere gelmesine imkân sunacaktır.  Kahramanmaraş ilimizdeki Teknokent içinde yer alan 60 firmanın ve yine teknoloji ve değer üreten diğer alanlarda faaliyet gösteren girişimlerimizi de bu konuda desteklemek ve başarı hikayeleri yazılmasına aracı olmak arzusundayız.

EKOSİSTEMİ HEP BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ
Bu kapsamda ekosistemin henüz emekleme aşamasında olduğunun farkındayız ve Girişimcilerimize sunduğumuz mentörlük desteği sayesinde ilerlemelerine katkı sağlıyor ve girişimcilerin başarı hikayelerinden aldığımız güç ile fonangels’ı dünyanın sayılı platformları arasına katmak için gayret gösterip bu besteyi tamamlamak istiyoruz” dedi.

Editör: Çağatay Gedik