Her insanın istediği fit bir vücuda sahip olmak fiziksel bir görevi bilimsel metotlarla planlı programlı çalışarak yerine getirmektir. Fit olmak estetik görünmek herkesin hayalidir. Yaşadığımız şu zor günlerde pandemiden dolayı evlerimizde kalarak korana virüsünden uzak durmaya çalışırken TV dizilerine internete bağımlı hale gelerek hareketsizlikten dolayı kilo alıp sağlığımızdan oluyoruz. Evde kaldığımız süreçte pasif egzersizlerle beslenmemizde kontrol altına alarak hem zinde kalırız hem de kilomuzu kontrol altına almış oluruz.

***                                  

Doğada yapılan sporun yerini hiçbir şey tutmaz. Temiz hava her şeyin ilacıdır. Pandemi döneminde spor salonları, kalabalık ve kapalı alanlarda virüs daha çok yayılıp bulaştığı için aile sağlığı ve toplumun bütünlüğü için alınan radikal kararlara tedbirlere uymamız gerekiyor. Metabolizmanın organizmanın yaşadığımız hayatta çevre şartlarına uyum sağlaması bizim emeklerimizin karşılığı olacaktır.Fitness çalışmalarında insanlar güçlü olmayı, hızlı, dayanıklı, çevik, esnek ve güzel bir fiziğe sahip olmak için büyük emek verirler ama en önemlisi sağlıklı olmak.

****

Amacımız yağ yakımı, zayıflamak veya kilo almaksa metabolizma ısınmadan enerji açığa çıkmaz yağ yakımı olmaz. Kardiyo çalışmaları genel egzersizler, pilatese daha çok yer vermeliyiz. Kilo verirken zayıflama programlarında dengeli beslenme ve kas direncini artırıcı kuvvetlendirici genel fiziki kuvvet çalışmalarına daha çok yer vermeliyiz. Sadece beslenme programı ile kilo verirsek fit bir vücuda sahip olamayız. Dış ortamdan gelecek hastalıklara karşı vücûd direncimiz düşerek bağışıklık sistemimiz yıkıntıya uğratırız. Yapacağımız tüm egzersizlerde vücut tipimize göre bilimsel bilinçli program yaparak daha sağlıklı bir netice alırız. 

***

Fit olmak vücudumuzla barışık olmak rahat hareket etmek kendimizi sağlıklı zinde hissetmektir. Doğru egzersiz seçimi çok önemlidir. Yapılan çalışmalarda eğer çok yorulup halsiz düşüyorsak bir sonraki spora gitmek istemiyorsak yapılan çalışma programının yanlış olduğunu gösterir. Spor yapma isteği  insanda kendiliğinden oluşmalı.  Egzersizler gereğinden fazla uzun süre yapılmamalıdır yarar yerine zarardır aşırı yorgunluk ve toksin birikimi olur. Genel fiziki kuvvet çalışmaları bölgesel değil tüm eklem ve kas gruplarını aşırı zorlanmadan yapılan yüklenmeler olmalıdır. Bu program bizim için çok önemlidir.

***

Bizim önümüzde bir Avrupa dünya şampiyonası yok biz yarışmacı değiliz. Sağlığımız için spor yapıyoruz. Bölgesel çalışma bizim işimiz değil. Sağlığımız yerinde değilse her hangi bir sakatlığımız varsa kendimizi iyi hissetmiyorsak spordan uzak duracağız. Hasta organı eklemi iyileştirmeden yüklenme olmaz yoksa ömür boyu iyileşmeyiz sakat kalırız. Önümüzde koskoca bir ömür var her gün veya haftada en az üç gün 30 ila 60 dakika spor yapalım sağlıklı mutlu huzurlu bir hayatımız olsun. Sağlıkla hoşça kalın.