Bugünlerde Suriye üzerinden Rusya- ABD gerginliği ile bütün dünya diken üstünde.Meydan okuma tweetleri havada uçuşuyor.

Sorun sadece Suriye mi o da tartışılır.Meselenin bir de Londra ayağı var.Rus ajanın suikasta uğraması ile AB ülkeleri ve ABD, Rusya’ya karşı uzun zamandır yaptırım uyguluyorlardı.

Buradan büyük bir savaş çıkar mı?Ben inanmıyorum.Zaten çok zayıf bir ihtimalde olsa çıkacak bir savaşın kesinlikle kazananı olmaz.

Ama filler tepişirken olan çimenlere oluyor!.. 3. Dünya Savaşı kapıda mı korkusu ile finans piyasaları neredeyse yangın yerine döndü. Kriz,Rusya, Türkiye ve İran piyasalarını ve paralarını tam anlamıyla vurdu.

Piyasalar endişe verecek kadar negatif... Perşembe itibariyle Dolar 4.11...Euro 5.07...Altın 177.72...Borsa düşüşte...

Son gelişmeler piyasaları altüst etti.Üreticinin de yatırımcının da tüketicinin de morali oldukça bozuk.

Bu karamsar hava ne anlama geliyor?Biriler yine mi düğmeye bastı?Ben evet diyorum... Burada yapay bir gündem yaratılarak, ülkemiz ekonomisine bir operasyon görüyorum.Küresel baronların hedefinde , MB’nin faizi artırması planları var.Tatlı kazanç senaryoları var.

Ama hayal kırıklığına uğrayacaklar.

Ekonominin patronu faiz lobisine gereken mesajı yine verdi...Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bunlar hiçbir şekilde Türkiye’nin gerçeğini yansıtmıyor. Bu suni hareketlenmeler bir şekilde mutlaka geçecektir ve Türkiye yoluna devam edecek. Türkiye’nin bir yıllık vadeli mükellefiyetlerini göz önüne alın. Merkez Bankası stoklarına bakın. Türkiye’nin döviz teminat hesaplarındaki özel sektöre ait kaynak ve imkanlarına bakın. Yine ödeyeceği mükellefiyetlere bakın. Türkiye’nin fazlası var. Kasada fazlası var. Buna rağmen yaşadığımız şeyler, Türkiye’nin gerçeklerini yansıtmıyor” diye çeşitli adreslere göndermeler yaptı.

Şimdi soğukkanlı olmak zamanı.Türkiye, kur oyunlarına,faiz tuzaklarına teslim olmaz...