Kahramanmaraş’ın edebi yönünü uluslararası platforma taşımak için düzenlenen EXPO 2023 Kitap Fuarı, kitapseverlere sevdikleri yazarlarla tanışma fırsatı sunacak.  8 gün sürecek kitap fuarı boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan yüzlerce kültür etkinliği ile imza günleri yapılacak. Bu kapsamda Kahramanmaraşlı kadın yazarları bir çatı altında birleştirerek projeler geliştirmek ve kadın yazarların sorunlarını birlikte çözmek amacıyla kurulan Kadın Yazarlar Topluluğu, ‘100 yılın sayfalarını birlikte açıyoruz’ mottosuyla düzenlenen EXPO 2023 Kitap Fuarı’nda stant açtı. Kahramanmaraş'ta böyle bir kadın yazarların olduğu bir topluluk kurmak hayalimdi diyen Kahramanmaraş Kadın Yazarlar Topluluğu Başkanı Kadriye Kırdök, fuarda topluğun üyesi olan yaklaşık 15 yazarın kitaplarının sergileneceğini söyledi. 

IMG_9223


BİRBİRİMİZE BİR ŞEYLER SORABİLİYORUZ VE DESTEK OLABİLİYORUZ
Kahramanmaraş Kadın Yazarlar Topluluğu Başkanı Kadriye Kırdök, “Bu bizim ilk fuarımız, kadın yazarlarımız adına çok mutluyum. Çünkü onlar için kurduk topluluğu. Benim uzun zamandır hayalini kurduğum bir projeydi. Artık zamanı gelmişti. Çünkü kadın yazarlarımız çoğalmaya başlamıştı. Bir çatı altında birlikte bir şeyler yapabiliriz, projeler hazırlayabiliriz. Ola ki bir sorunları olduğunda, birlikte çözebiliriz, birbirimize destek olabiliriz diye düşünerek bu topluluğu kurdum. Depremden bir ay önce, ilk toplantımızı yaptık. Tabii büyük bir facia deprem, depremi geçirdikten sonra hemen akabinde herkes artık şehre döndüğünde bir toplantı daha yaptık ve bu bizim ilk fuarımız. Herkes çok mutlu, onlar adına tabii ben de mutluyum çünkü kendimizi yalnız hissetmiyoruz artık. Birbirimize bir şeyler sorabiliyoruz, paylaşımlarda bulunabiliyoruz ve destek olabiliyoruz. Şu anda bizim yaklaşık 15 yazarımızın kitapları sergilenecek. 

IMG_9212-1


FUARLARDA GÖRÜŞÜYORUZ, BU BİZE GÜZEL BİR ENERJİ OLDU
Grubumuz 49 kişi şu anda, onların arasında kitabı olmayan yazarlarımız  var ama yaklaşık 15- 20 tane kitabı olan yazarımız da var. İl dışında olanlar yazarlarımız var, depremden dolayı kaybettiklerimiz var. Ama genel olarak 50 kişiyiz. Bizi her gün Elbistan'dan, İzmir’den ve çevre illerden arıyorlar. Kahramanmaraşlı olduklarını, onları grubumuza dahil olmak istediklerini söylüyorlar, onları alıyoruz grubumuza ve büyüyoruz. Fuarlarda görüşüyoruz, bu bize güzel bir enerji oldu. 8 gün boyunca buradayız, dönüşümlü olarak arkadaşlar gidip gelecekler. Fakat ben genel olarak buradayım. Onikişubat Belediyesi ve Kültür Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Bize bir jestti bu stant, en azından Kadın Yazarlar Topluluğu olarak bir yerimiz var burada. Bu yıl depremden dolayı büyük fuar alanı açılamadığından dolayı hep üzülüyorduk. Bir fuar olmadan yazar kendini hiçbir şekilde toplum içerisinde ifade edemez, insanların yazarları görmesi lazım, kitap elbette önemli ama kitapla birlikte yazarı görürseniz daha sahiplenici olursunuz. Okuryazarla buluşmak, onlarla yüz yüze görüşmek için bu fuar alanı açıldı. Nezih, temiz, güzel, küçük ahşap kulübeler çok şık bir görüntü, çok beğendik. Katılım çok fazla fuarda, biz bu kadar kalabalık beklemiyorduk, demek ki depremden sonra insanlar sosyal aktiviteye daha çok özen gösteriyorlar. Özellikle fuar Kahramanmaraş için çok önemli. Topluluğumuz adına çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Editör: Didem Kayabaşı