Pazar günü Babalar Günüydü... Babalar Günü ,Anneler Günü kadar popüler olmasada son yıllarda Babalar Günü gereken önemi görmeye başladı. Babalar Günüde, en azından sevgimizi göstereceğimiz bir gün olarak hayatımızda yerini aldı.

Hepimizin hayatında; güven ve kahraman sözcüklerinin eş anlamlısı babadır...Evimizin gizli kahramanlarıdır.

Babalar, hayatımızın merkezinde yer alan en önemli canlılardan biridir.Farkında olmadan zamanla kişiliklerimiz de ister istemez onlarla örtüşür çoğu zaman...

Türkiye'de babalar günü 1980'li yıllardan bu yana kutlanıyor.

Babalar Günü’nün hikayesi 20. Yüzyılın başlarında Amerika’ya uzanıyor.

Babalar günü’nün yaratıcısı Amerika’nın Washington eyaletinde yaşayan Sonoro Smart Dodd. Sonoro Dodd annesini beşinci kardeşini doğururken kaybetmiş. Bir savaş gazisi olan babası William Smart eşinin ölümünün ardından baş başa kaldığı altı çocuğunu da çiftliğinde tek başına büyütmüş. Sonoro Dodd büyüdüğü zaman babasının yaptığı özveriyi ve anneler günü olmasına rağmen babalar günü olmamasının haksızlığını göz önünde bulundurarak, babasının doğum günü olan 6 Haziran’ın Babalar Günü olarak kutlanmasını istemiş.

İlk kutlamayı Sonoro Dodd kendi organize etmiş. Ancak hazırlıklar yetişemeyince kutlama Haziran’ın üçüncü Pazar günü yapılabilmiş. İlki 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane şehrinde yapılan Babalar Günü kutlamaları sonraki yıllarda yerel düzeyde devam etmiş. Ancak kutlamalar yıllar geçtikçe ülke çapında yayılmış. 1924 yılında da Başkan Calvin Coolidge’in Babalar Günü’nü desteklediğini açıklamasının ardından kutlamalar kutlamaların popülaritesi artmış. Zaten Başkan Lyndon Johnsonn 1966 yılında Haziran’ın üçüncü Pazarını resmen Babalar Günü olarak ilan etmiş.

Hem annelerimizin hem de babalarımızın bizler için yaptığı fedakarlıklar sadece özel günlerde aklımıza gelmemeli. Onları sadece bir gün için değil, fırsat bulduğumuz her anda kucaklamalıyız.

Bugünün annelerine- babalarına saygılı olalım ki yarın çocuklarımızdan da aynı saygı ve sevgiyi görelim.