Evcil hayvan hobi barınağı...Bu parlak fikir öğretmenler odası sohbetlerinden...Gerçekten on dakikalık teneffüs bazen bir çay keyfi bazen de güzel projelerin habercisi olabiliyor.

Projenin fikir babası öğretmen Sıddık Küçükkemiksiz... Beş yaşından beri güvercin besliyor.Şimdi kırk üç yaşında, elliye yakın güvercini var.

Sıddık Hoca,her gün iki-üç saatini güvercinlerinin beslenmesine ve bakımına ayırıyor.Bundan da büyük bir keyif alıyor;günlük yaşamın yol açtığı stres ve gerginliği azaltmanın en iyi yolu diye de herkese tavsiye ediyor.

Sıddık Bey hobi bahçelerinden yola çıkarak,kentsel yaşamın getirdiği soyutlamadan dolayı hayvanlarla kurulamayan dostluk bağınının eksikliklerinden yakınıyor.Şehrimize kazandırılan hobi bahçesine paralel, hayvanseverlerin evcil hayvan besleyebileceği bir barınak düşlüyor.

Özellikle beton yığınları arsında yetişen çocuklarımızın hayvanları beslemek, onları sevip korumak, onların iyiliklerini düşünmek, çocuğa başkalarının varlığının da kendisininki kadar değerli olduğunu hatırlatacağını düşünüyor.Bu sevgi sayesinde empati yeteneği gelişirken aynı zamanda sorumluluk bilinci kazanacağına dikkat çekiyor.Hobi bahçsinde olduğu gibi belirli bir hizmet bedeli olması gerektiğini;hayvanseverlerin seve seve bu ücreti karşılayacağını da vurguluyor.

Bu projenin bir örneğini İstanbul’da bir ilçe belediyemiz gerçekleştirmiş.Bir tarafta hobi bahçelerinde insanlar bitkilerle vakit geçirirken diğer tarafta köpek, tavşan,kedi, ördek, güvercin,horoz-tavuk, koyun ve kuzuların yaşadığı hayvan barınakları karşılıyor sizi...

Bu projenin bir başka boyutu da var..Sokak hayvanlarına sahip çıkmak isteyip de besleyecek yer olmadığından dolayı sahiplenemeyen insanlara da bir kapı açıyor.

Sıddık Bey, heyecanlı ve umutlu...Hayallerinin bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve yetkililerin duyarsız kalamayacağını düşünüyor...