Sosyal medyadan yayılan fenalıkların herkes farkında. Bir bakıyorsun, birileri linç edilmiş, birileri darağacına çekilmiş, hak edilmeyenlerin ayağına kurşun sıkılmış, alakası olmadığı halde birilerinin yoluna mayın döşenmiş.

Bunlar sosyal medyanın marifeti. Hele bir de face’de, sahte hesaplarla özel hayatlar alt üst edilirken, eleştiri ve övgü sefilleri oynuyor!

İnsanlar, ya da guruplar sahte kimliklerin arkasına sığınmayı seviyor, bunu meslek, sosyal hak sayıyorlar. Bu bağlamda, her türlü yalanı, iftirayı, kini ve nefreti yayan, kusan tiplerin varlığından görünürde şikâyetçi olan yok.

Belki de birilerinin, bazılarının işine geliyor! Siz de onların damarına, kuyruğuna bastıysanız şayet…

O hale geldi ki, sosyal medyadan, sahte hesaplarla açılan ve yayılan fenalıklar, artık sadece şahıslar düzeyinde değil, organize guruplar tarafından kamuoyuna servis ediliyor.

Onlara şu dememiz, hatırlatmamız lazım, “Çalma el kapısını el ucuyla, çalarlar kapını var gücüyle!”

Çünkü ne ekersen onu biçiyorsun yeryüzünde, günlük yaşamda.

*

Artık herkesin hesabı var. Sahte de olsa insanoğlu sosyal medyada hesap açmayı biliyor. Herkes kendi fikrini düşüncesini ifade ederken, bazen sahte hesaplarla birilerini hedef alabiliyor, tehdit edebiliyor, silah olarak kullanabiliyor.

Amaç olmaktan çıkıp araç haline geliyor!

Birilerini hedef haline getireceksen, ya da getirdiysen, oradan vurabiliyorsun istediğine. Çünkü sahteler. Gerçek yüzlerini, gerçek kimliklerini gizleyerek, canlarının istedikleri cennetlik, istemedikleri cehennemlik misali, vur abalıya diyerek gerektiğinde yuvaların bile yıkılmasına kadar gidiyor çoğu zamanlar.

Siyasette, ticarette, sosyal medyada bu dil azgınlaşıyor, haddini aşıyor. Üst siyasal söylemlerde bile yeterli malzeme bulunamayınca, sosyal medyada birkaç takipçili ve kimliksiz bir hesaptan paylaşılanları bile tüm bir toplum kesimine mal etmeye çalışanlara rastlıyoruz.

*

Hem eleştiride, hem övgüde eleştirenlerin de sefaletini, zaman zaman cehaletini de yaşadığımız gibi, siyaseti de, ticareti de, günlük yaşamı ve özellikle aile hayatını da zaman zaman alt üst eden sosyal medya denen lanet olası şey, art niyetli kimselerin elinde makineli tüfek haline geldi.

Vuran vurana, kıran kırana!