Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Özsoy, KOSGEB’in yeni girişimcilere vereceği destekle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Kahramanmaraş’ta ilk defa Bakkallar Odası olarak yeni girişimcilere KOSGEB destekli hibe ve faizsiz kredi vereceklerini açıklayan Özsoy, devletin sağlamış olduğu bu imkânın yeni girişimcilerin önünü açacağını kaydetti. Şubat’ın 23 ile 27’si arasında Esnaf ve Sanatkârlar Odasında KOSGEB’ten uzmanlarla girişimcilik kurslarının olacağını ifade eden Özsoy, gençlerin artık diplomalarını duvara asmayacaklarını ve bundan sonra yeni iş sahaları olacağını belirtti.

GENÇLERİMİZİN BİZE SUNACAĞI DEĞİŞİK VE GÜZEL PROJELERE, FİKİRLERE AÇIĞIZ’
Gençlerin kendilerine sunacakları değişik ve güzel projelere açık olduklarını söyleyen Özsoy, “Kahramanmaraş Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odası olarak ilk defa yeni girişimcilere KOSGEB destekli hibe ve faizsiz 70 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlıyoruz. Kahramanmaraş’ımıza yeni girişimciler lazım. Devletimiz vermiş olduğu bu hibe ile sağlamış olduğu bu imkânla yeni girişimcilerimizin önünü açıyor. Bundan dolayı biz odamız olarak yeni girişimcilerimiz için bir kurs açtık. İnşallah Şubat’ın 23’ünden, 27’sine kadar Esnaf ve Sanatkârlar Odasının 5’inci katında KOSGEB’ten uzman arkadaşımızla bu girişimcilik kurslarımızı açacağız ve yeni girişimciler sertifikalarını alacak. Bu konuda ki en önemli hususta şudur; Pazartesi günü Bakkallar, Bayiler ve Şekerciler Odasında mülakatımız olacak. Buradaki önceliklerimiz ise yeni iş yeri açacak gençler olacaktır. Gençlerimiz artık diplomalarını duvara asmayacak. Bundan sonra yeni girişimcilik, yeni iş sahaları ve yeni çehreler kazandıracağız. Kahramanmaraş’ımız artık Büyükşehir oldu ve şehrimizin çehresini değiştirecek yeni girişimlere ihtiyacımız var. Biz gençlerimizin bize sunacağı değişik ve güzel projelere, fikirlere açığız” ifadelerini kullandı.

ARTIK BAKKAL, TUHAFİYE DÖNEMİ BİTTİ’
Artık bakkal ve tuhafiye döneminin bittiğini dile getiren Özsoy, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kentimizde yeni yeni işyerlerinin açılması lazım. Mesela geçen günlerde bize bir gencimiz tarafından talep geldi. Gencimiz bana bir kütüphane açmak istediğini ve kütüphanenin içinde de aynı zamanda kafenin de olacağını söyledi. Bence bu fikir, bu proje çok güzel bir düşüncedir. Gençlerimizin buna benzer şeyleri kendine örnek alıp, yeni yeni işyerleri açmasını istiyoruz. Artık bakkal, tuhafiye dönemi bitti. Çünkü kentin her tarafında bakkalda var, tuhafiye de var. Zaten Kahramanmaraş esnafı olarak büyük marketlerden dolayı zor günler geçiriyoruz. Bence esnaflar birbiriyle güç birliği yapmalıdır. Bizim küçük esnafımız da birleşip diğer ulusal marketler gibi büyük bir yer açıp, onlarda büyüyebilirler. Devletimiz de böyle şeylere destek veriyor. Biz de Kahramanmaraş olarak bundan neden faydalanmayalım? Bakkallar odası esnafımızın her zaman yanındadır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz