Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki İlhan Dalkan’ın, geçirdiği ameliyat sonrasında belinde oluşan şişliğin nedeninin yanlış ameliyattan kaynaklandığını iddia etti.
Elbistan ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki İlhan Dalkan, Bel ağrısı şikayeti ile Elbistan Devlet Hastanesi'ne giderek tedavi oldu ve bel fıtığı teşhisi konulması üzerine Dalkan, ikinci bir kontrol için Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde görev yapan Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzm. Dr. Ömer Akar'a 26 Haziran 2015 tarihinde yeniden tedavi oldu. Burada çekilen MR sonucunda bel fıtığı teşhisi kararı değişmedi ve Bel fıtığı teşhisi konulan Dalkan için ameliyat kararı alındı.

SIRTINDA YAPILAN AMELİYAT SONRASI ŞİŞLİK OLUŞTU
Yanlış ameliyat kurbanı olduğunu ifade eden Dalkan, "Bel fıtığı ameliyatı sonrasında operasyon geçirdiğim bölgede yumrul büyüklüğünde bir şişlik oluştu. Yapılan muayenede ameliyat sırasında omurilik zarının zedelendiği ve buna bağlı olarak ta ameliyat bölgesinde sürekli beyin suyu biriktiği söylendi. Yeniden tedavi olabilmek için gitmediğim sağlık kuruluşu doktor kalmadı. Ameliyatımı yapan doktor bile yeniden tedaviyi kabul etmiyor. Hastalığım için müdahale edilmezse, beyin suyunun tükeneceği ve menenjit hastalığına yakalanacağım söyleniyor. Yeniden sağlığıma kavuşmak istiyorum. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na sesleniyorum. Çaresiz bırakmasınlar" diye konuştu.
Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz