Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi borçları, SGK ve belediyelere borçlar düzenleme kapsamında yer alıyor. Bu borçlardan biri için yapılandırma yapanların ilk iki taksiti ödemesi gerekiyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, “Vatandaşlarımız ‘Nasıl olsa yeni yasaya başvuracağız, bu yasayı ödemeyelim’ diyorlar, bunu yapmasınlar” dedi. Kaya, “Vatandaşlarımız yasayı dikkatli incelediklerinde bu yasadan faydalananlar yeni yasadan faydalanamayacak. Vatandaşlarımızın her halükarda bu avantajı kaybetmemeleri için yarına kadar bir ve ikinci taksitlerini ödemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş genelinde yarın Vergi Dairelerinin gece 00.00’a kadar açık olacağını kaydeden Kaya, ayrıca kamu bankaları olan Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank’ında gece 21.00’a kadar açık olacağını açıkladı.

VERGİ CEZALARINDA ÖNEMLİ İNDİRİMLER OLDU”
6736 Sayılı yasanın çok ciddi avantajlar getiren bir yasa olduğuna dikkat çeken Kaya, vergi cezalarında önemli indirimlere gidildiğinin altını çizdi. Kaya, “Bu kapsamda özellikle vergilerde gecikme faizi, gecikme zammı yerine tefe, tüfe oranında ciddi indirimler oldu. Yine vergi cezalarında önemli indirimler oldu. Davalık inceleme safhasında olanlarla ilgili avantajlar oldu. Bu yasanın son vade tarihi yeni bir yasayla 31 Mayısa kadar uzatıldı. Malum olduğu üzere 31 Mayıstaki son ödeme tarihi bir ve ikinci taksitler için bir tarih olarak belirlendi. Normalde yasa da ilk 2 taksitin ödenmesi zorunluluğu var. Aksi takdirde yasa ihlal edilmiş oluyor. Ama her iki taksitte uzatıldı. Yani 31 Mayısa kadar vatandaşlarımızın bu avantajı kaybetmemesi için bunu ödemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

BU YASADAN FAYDALANANLAR YENİ YASADAN FAYDALANAMAYACAK”

6736 Sayılı yasadan faydalanan kişilerin yeni yasadan faydalanamayacağını vurgulayarak, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Şu anda mecliste yeni yasa kabul edildi ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni Yapılandırma Yasasından faydalananlar tekrar faydalanılamıyor. Bu konuda dikkat edilmesi lazım. Vatandaşlarımız “Yeni yasaya başvuracağız, bu yasayı ödemeyelim” demesinler. Çünkü yasayı dikkatli incelediklerinde bu yasadan faydalananlar yeni yasadan faydalanamayacak. Vatandaşlarımızın her halükarda bu avantajı kaybetmemeleri için 31 Mayısa kadar bir ve ikinci taksitlerini ödemesi gerekiyor. Bu kapsamda biz gerek bugün gerekse de yarın İlçelerde dâhil olmak üzere tüm vergi dairelerimiz gece saat 00.00’a kadar hizmet vereceğiz. Veznelerimiz açık olacak. Bunun yanında kamu bankaları olan Halkbank, Ziraat Bankası ve VakıfBank’ası da yarın gece 21.00’a kadar açık olacak. Vatandaşlarımız diledikleri takdirde bu bankalara da yatırabilir.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz