Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Vakıf Katılım Bankası,  Kahramanmaraş Şubesi’ni hizmete açtı.

Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getirmek hedefiyle bu yılın Şubat ayında hizmete giren Vakıf Katılım, müşterilerine daha yakın olmak stratejisi kapsamında ülke genelinde yeni şubeler açmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Kahramanmaraş Şubesi’ni hizmete sunan Vakıf Katılım, bireysel müşterilerin ve KOBİ’lerin her türlü finansal ihtiyaçlarını karşılamayı ve birikimlerini değerlendirirken onlara destek olmayı hedefliyor.  Vakıf Katılım Bankası Genel Müdürü İkram Göktaş, yılsonuna kadar en az 30 şube açmayı amaçladıklarını belirterek “Vakıf Katılım olarak çıktığımız yolda ülkemize ekonomik olarak büyük katkılar yapan Kahramanmaraş’ın yanında olacağız ve kalkınmasına katkıda bulunacak projelere destek vereceğiz” dedi.

‘TÜRKİYE EKONOMİSİ İYİYE GİDİYOR’

Türk ekonomisinin her şeye rağmen iyiye gittiğini belirten Göktaş, sözlerinin devamında şunları dedi: “Türkiye konum itibariyle hareketli bir coğrafyada bulunuyor. Bu tarih boyunca böyleydi bundan sonrada böyle olacak. O yüzden burada söylenecek şey her şeye rağmen birlik içinde 15 Temmuzda herkes nasıl birlik olduysa bundan sonrada ekonomik anlamda birlik olmaya devam edeceğiz. Biz hep beraber milletçe bir arada olarak bütün bu değişkenleri lehimize çevirecek gücümüz var. Hareketlenmeler başladı. Geçtiğimiz ki günlerde enerji ile ilgili bir etkinlik vardı. Etkinliğe katılım seviyesine baktığımız zaman aslında ekonomik olarak Türkiye’nin her şeye rağmen iyiye gittiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

‘MODDY’S’IN NOT İNDİRİMİ SİYASİ BİR KARAR’

Moddy’s’ın not indiriminin ekonomik değil siyasi bir karar olduğuna dikkat çeken Göktaş, şöyle konuştu: “Moody's biliyorsunuz not indirimi verdi. Bundan 3 yıl öncede notumuz buydu, daha hızlı büyüyorduk. Moody's’in kararını ekonomik değil siyasi bir hamle olarak değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Moody’s Güney Afrika ve Rusya’yı değerlendirdi ve 2 ülkenin notunu da sabit tuttu. Bu 2 ülke ile Türkiye’yi kıyasladığınız zaman ekonomik anlamda Türkiye ikisinden de çok iyi durumda. Rusya bir savaşın içinde, Ukrayna ile savaşıyor ve buna rağmen notu sabit. Biz savaşın kenarındayız, ekonomik rakam olarak daha iyiyiz ama sonuç bizde not indirimi olarak sonuçlandı.”

‘HÜKÜMET EKONOMİDE DOĞRU ADIMLAR ATIYOR’

Kredi kartlarına taksit imkânı, faizler de indirim gibi uygulamaların hükümetin doğru adımları olduğunu ifade eden Göktaş, bu anlamda hükümetin ekonomik anlamda iyi işler yaptığını belirtti. Göktaş, “Kredi kartlarında taksit imkânının artması, faizlerde indirime gidilmesi bunlar hükümetin doğru adımlarıdır. Bu aslında ekonomi seferberliğinin bir parçasıdır. Hükümet bu alanda ciddi anlamda adımlar attı ve atmaya da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Genel Müdür İkram Göktaş’ın konuşmasından sonra açılış kurdelesi kesildi. Açılışa, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Vakıf Katılım Kahramanmaraş Şube Müdürü Alparslan Tarık Akşi ile diğer ilgililer katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz