Kahramanmaraş’ın halk pazarı anlamında demirbaş yerlerinden biri olan Şazibey Halk Pazarı’nda manavcı esnafı Veli Kalın, sebze ve meyvedeki son durum hakkında bilgi verdi. Özellikle geçtiğimiz birkaç ay içerisinde meyve ve sebze fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten Kalın, fiyatlardaki bu artışın şu an için düştüğünü kaydetti. Meyve ve sebzenin dolardan çok aşırı bir şekilde etkilenmediğini vurgulayan Kalın, fiyatlardaki artışın mevsimsel olduğunu ve ilerleyen günlerde düşeceğini dile getirdi.

DÖVİZDEKİ ARTIŞIN MEYVE VE SEBZE ÜZERİNDE ÇOK AŞIRI BİR ETKİSİ YOK”
“Dövizdeki artışın meyve ve sebze üzerinde çok aşırı bir etkisi yok” diyen Kalın, “Meyveler şu anda rutubetli olduğu için fiyatları yüksek. Şu anda kış dönemine giriyoruz. Yani meyve ve sebze fiyatları normal pahalılığında. Fiyatlarda mevsimsel bir artış var. Dolarla çok ta bir alakası yok. Fiyatlar genel olarak şu şekilde; üzüm 7,5 TL, şeftali 4TL, karpuz 1.75 TL, kavun 2,5 TL, biber 4 TL, sivri biber 5 TL, dolma biber 3 TL, patates 2,5 TL, soğan 2,5 TL, havuç 3 TL, limon 5 TL, sarımsak 5 TL. Fiyatlarımız şu an için normal” ifadelerini kullandı.

SERA ÜRÜNLERİNİN PİYASAYA İNMESİYLE FİYATLARIN DÜŞECEĞİNİ UMUYORUZ”
Kalın, son olarak şunları söyledi: “Şu anda pazarda yaz ürünlerinin sonu, kış ürünlerinin de başında çıkanlar yer alıyor. Pazarda yeni olarak çıkan mandalinada bir rağbet yaşanıyor. Elmalar ve armutlar yeni geldi ama şu anda onla rağbet yok. Mevsimsel olarak sera ürünlerine geçildiğinden domates, salata ve biberde azalma var. Bu yüzden fiyatlar biraz pahalı. Salatalık şu anda yok. Kış ürünlerinin ve sera ürünlerinin piyasaya inmesiyle fiyatların düşeceğini umuyoruz.”

Haber: Sefa Deveboynu

Editör: Mahmut Beyaz