Seçimlerin ardından ve akabinde kış sezonunun girmesiyle birlikte Kahramanmaraş Şazibey Halk Pazarı’nda ki son durum hakkında bilgi aldık.

1 Kasım genel seçimlerinin ardından birçok sektörde olduğu gibi sebze ve meyve sektöründe de hareketlilik yaşanmaya başladı. Ülkede bulunan siyasi belirsizlik, Kurban Bayramı ve hemen ardından okulların açılmasından dolayı vatandaşın alım gücü düşmüştü ve buda halkın harcamalarını kısıtlamasına neden olmuştu. Hal böyle olunca esnafta bu durumdan yakınıyordu. Genel seçimlerin ardından ortadan kalkan siyasi belirsizlikten sonra Kahramanmaraş Şazibey Halk Pazarı’nda manav esnafı olan Nihat Gökkuş ile Manşet Gazetesi haber ekibi olarak pazarın son durumunu hakkında bilgi aldık. Gökkuş, ““Kış sezonunun açılmasıyla birlikte pazara da bir hareketlilik geldi. Fiyat anlamında da bir artış yaşandı. Balıkta ki hareketlilik sebze ve meyvelere de yansıyor” dedi.

‘BALIKTAKİ HAREKETLİLİK SEBZE VE MEYVEYE DE YANSIYOR’
Kış sezonunun açılmasıyla birlikte pazara bir hareketlilik geldiğini belirten Gökkuş, balıkta ki satış hareketliliğin meyve ve sebzelere de yansıdığını söyledi. Gökkuş, “Kış sezonunun açılmasıyla birlikte pazara da bir hareketlilik geldi. Fiyat anlamında da bir artış yaşandı. Balıkta ki hareketlilik sebze ve meyvelere de yansıyor. Belki pazarın dışında manav işletenlere pek bir etkilemiyor ama Şazibey Halk Pazarı’nda balık olduğundan dolayı meyve ve sebze satışlarında da bir hareketlilik yaşanıyor. 2015 yılında pazarın genel durumuna bakacak olursak. 2015’in Nisan ayına kadar işler güzeldi. Ama yaz döneminde bir durgunluk yaşandı. Şimdi ise kış sezonunun açılmasıyla beraber pazarda işler tekrar hareketlenmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

‘KIŞ SEZONU AÇILDIĞINDAN DOLAYI BİR HAREKETLİLİK VAR’
Pazarda ki durumun seçimle çok da bir alakasının olmadığını söyleyen Gökkuş, şu an pazarda olan hareketliliğin kış sezonunun açılmasından dolayı olduğu belirtti. Gökkuş, “8 yıldır manav esnaflığı yapıyorum. Aslında pazarda seçimle alakalı pek bir durum yok. Burası balık pazarı olduğundan ve kış sezonu açıldığından dolayı bir hareketlilik var. Geçen yılki vatandaşın alım gücüyle, bu yılki vatandaşın alım gücü arasında bir fark var. Bunun sebebi ise döviz kurlarında ki yükseliş, ülkede olan siyasi istikrarsızlık, Kurban Bayramı ve akabinde hemen ardından okulların açılması gibi nedenlerdir. Bu da vatandaşın alım gücünü bir hayli düşürdü” şeklinde konuştu.

‘PAZARIN BAZI SIKINTILARI VAR’
Pazarın bazı altyapı sorunları olduğunu söyleyen Gökkuş, bu sorunların giderildiği takdirde pazarın daha iyi bir hal alacağını belirtti. Gökkuş, son olarak şunları dedi: “Ben 8 yıldır bu pazarda manav esnafıyım. İşler her yıl bir önceki yıla göre daha da düşüyor. Yıldan yıla vatandaşın alım gücü düşüyor. Birde pazarın bazı sıkıntıları var. Çatımızda problemler var, yol problemimiz var, çöp ve kanalizasyon problemlerimiz var. Bu sıkıntılarımız giderilirse daha da iyi olacağına inanıyorum.”
Haber: Emre Akkış

 

Editör: Mahmut Beyaz