Kahramanmaraş Oto Galericiler Sitesi Başkan Yardımcısı Turan Demirciler, Otomobil sektörünün 2016 yılına nasıl girdiği ve beklentilerini değerlendirdi. Demirciler, 2016'ya durgun girdik ama beklentimiz yüksek" dedi.

Kahramanmaraş Oto Galericiler Sitesi Başkan Yardımcısı Turan Demirciler, 2'nci el oto alım-satım sektörünün 2016 yılına nasıl bir giriş yaptığını, sektörün ne durumda olduğunu ve 2016 yılından beklentilerini Manşet Gazetesi Haber Ekibine anlattı. Demirciler, "Otomobil sektörü 2016 yılına durgun girdi diyebilirim ama İşlerimiz mart ayından sonra hareketleneceğini düşünüyoruz. Çünkü yıllardan beri genel istatistik böyle olduğunu gösteriyor. Eğer savaş hali azalaır ve döviz fiyatlarında bir hareketlilik olursa işlerimizin artacağına inanıyoruz" dedi.

'OTOMOBİL SEKTÖÜRÜ ŞU AN İÇİN DURGUN'
2'nci el otomobil piyasasının şu an için durgun ilerlediğini dile getiren Demirci, genel istasitiğe baktıkları zaman işerinin mart ayından sonra hareketlenebileceğini söyledi. Demirciler, "Özellikle son 2 aydır gerek içerde ki terörle olayları ile ilgili gerekse de Suriye'de ki olaylardan dolayı insanlarda ki savaş korkusu olması otomobil sektörünü olumsuz etkilemiş durumda. Şu an 2'nci el otomobil alım-satımcılar için durgun bir dönem. Diğer sektörlerde de yine aynı sorun ve şikayetlerin olduğunu duyuyoruz. Otomobil sektörü 2016 yılına durgun girdi diyebilirim ama İşlerimiz mart ayından sonra hareketleneceğini düşünüyoruz. Çünkü yıllardan beri genel istatistik böyle olduğunu gösteriyor. Eğer savaş hali azalaır ve döviz fiyatlarında bir hareketlilik olursa işlerimizin artacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

'2016'DAN BEKLENTİMİZİ YÜKSEK'
Sektör olarak 2016 yılından beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Demirciler, aynı zamanda işlerin hareketlenmesi için de çalışmlarına devam ettkilerini söyledi. Demirciler, "Piyasanın durgun olması az önce de dediğim gibi insanlar savaş endişesinden dolayı elinde ki parayı tutmak istemesi ve terör konusu ile ilgili endişeler sektörü durgunluğa sürüklüyor. Araç satışlarında ne kadar sıkıntı çekliyoruz desek de araç fiyatları hareketli durumda. Yani yukarıya doğru çıkış eğilimde ve işin açığı da bu çelişkiyi çözemiyoruz. 2016 yılında 2'nci el otomobil satıcıları olarak beklentimizi yüksek tutuyoruz, çalışmalara devam ediyoruz. Bütün sektörlerde olduğu gibi zayıf ve sıkıntılı olan esnaflarımız daha da zorlanacak çünkü gideri bir türlü durduramıyorusunuz. Bu yüzden ortam daha güzel olsun diye mücadelemiz devam ediyoruz" diye konuştu.
 
'SİGORTA FİYATLARI ÇOK KISA BİR ZAMANDA ARTTI'
Sigorta fiyatlarının çok kısa bir zamanda ve beklenmedik bir şekilde arttığını ifade eden Demirciler, son olarak sözlerine şunları ekledi: "Otomobil sigortalarında hem vatandaş hem de esnaf için ciddi bir vurgun dönemi oldu. Sigorta fiyatlarının artması satışlarımızı çok da etkilemiyor ama piyasa da trafikte sigortasız gezen araç sayısı tehlikeli bir şekilde artıyor. Normalde sigortasız gezen araç yüzde 3 civarlarındaysa sigorta fiyatları arttıktan sonra bu rakam yüzde 10'lara kadar çıkabilir. Ayrıca sigorta fiyatlarının artmasında ki sebebi de halen anlamış değiliz. Çok kısa zamanda ve beklenmedik bir şekilde sigorta fiyatları arttı. Fiyatlar 120-130 liralardan 250-300 liralara kadar çıktı."
Haber: Emre Akkış
 
Editör: Mahmut Beyaz