TÜMSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak gazetemize yapmış olduğu ziyarette gündeme dair konuları dile getirerek, “Kahramanmaraş'ın 4. Organize Sanayi yatırımı olan Tekstil İhtisas Organize Sanayi'nin hazır olması durumunda şehrin ekonomisine değer katacağını ve binlerce kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.
 
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak Manşet Gazetesi'ne yaptığı ziyarette Kahramanmaraş ekonomisine, turizmine ve Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Toprak Kahramanmaraş'ın yıllardır hasretini çektiği bakanına kavuştuğunu ve bununla beraber Kahramanmaraş siyasetinin daha da güç kazandığını belirtti. Kahramanmaraş'ın önüne bir tren durdu tabiriyle önümüzdeki 4 yılın yatırım yönünden çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Toprak, kentin çok önemli bir misyon üslendiğini belirtti.
Kahramanmaraş'ın her anlamda; ekonomisine, kültürel gelişimine, tarımına, sanayisine katma değer oluşturma noktasında çalışmalarının durmadan devam edeceğinin altını çizen Toprak, Kahramanmaraş için her zaman tüm çalışmalara hazır olduklarını söyledi.
 
KAHRAMANMARAŞ TEHLİKEDE Mİ?
 Önceki gün Kilis'te Suriye'den ateşlendiği sanılan bir okulun bahçesi ile boş araziye düşen 3 roket mermisi ölü ve yaralanmalara neden olmuştu. Bunun tüm Türkiye'de bir tedirginliğe sebep olduğunu bildiren Toprak şöyle dedi: “Kilis'te sınır güveliği hususunda askeri yetkililer önlemini almış durumda. Daha önce NATO'nun burada konuşlandırdığı patriot füzelerinin de yeterli olmadığını yetkili kişilerden duyduk. İnşallah Kahramanmaraş böyle bir risk ve tehlike altında değildir. Ülkemiz sınırlarıda yaşanan savaş ile karşı karşıya iken bir yandan da terörle mücadele çalışmaları aktif bir şekilde devam ediyor.
 
BİRLİĞİMİZ HİÇBİR ZAMAN BOZULMASIN
2'nci dünya savaşından sonra ordusu dağılmış bir ülke olarak 7 düvenle mücadele ettik hepsinde de zafer bizim oldu. Milletimizin azmi imanı ve kararlığı ile biz kazandık. O zaman ki Türkiye ile şimdiki Türkiye karşılaştırıldığı zaman 100 bin kat daha güçlü ve daha ileri seviyedeyiz. Biz birliğimizi beraberliğimiz koruduğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yoktur. Terörün en önemli panzehiri birlik ve beraberliktir. Özellikle milli birliğimiz bütünlüğümüz söz konusu olduğu zaman iktidarımızın, muhalefetiyle basınıyla STK'sı ile hepsiyle birlikte olmalıyız.
 
TARIMA DAYALI SANAYİ GELİŞTİ
Kahramanmaraş'ın ekonomisi üzerinede bir konuşma yapan Toprak Kahramanmaraş'ta sanayileşmenin1984 yılında başladığını ve tarıma dayalı sanayi olarak devam ettiğini kaydederek şöyle dedi: “Kahramanmaraş tekstil ve mutfak eşyası yönünden çok gelişti. Tekstilin yüzde 35'i mutfak eşyalarının da yüzde 60'ından fazlası Kahramanmaraş'ta üretiliyor. Son zamanlarda da Kahramanmaraş sanayisinde çeşitlilik görülüyor. Gıda sanayisi gelişiyor. Çimento sanayiside oluşmaya başladı. İnşaat sanaayinde yeni yeni yatırımlar mevcut. Türkiye genelinde ise özellikle marmara bölgesi ülkemizin sanayi bölgesi olarak tanımlanıyordu artık o bölgeler finans alanları olarak tanımlanıyor. Devletinde stratejik bir sanayileşme yaptırımında da artık bu bölgeler öngörülüyor.
 
TOMSUKLU EKONOMİYE DEĞER KATACAK
Kahramanmaraş'ta da Türkoğlu OSB yatırıma dönüştü. Tomsuklu'da ki 5 bin 500 dönümlük arazinin 3 bin 600 dönümü parselden oluştu. Tomsuklu projesinin Kahramanmaraş ekonomisine sağlayacağı katkı tartışılamaz. Bir ilin ticaretinin gelişmesi için o ile gelen giden insan sayısının sirkilasyonunun hızlı olması ile eşdeğerdir. Bir ile ne kadar insan gelirse o ilin ticareti o kadar iyi olur. Bunun yapılabilmesi içinde turizm bunun en önemli örneklerini oluşturuyor. Yakında Turizm Çalıştayı yapılacak Bakanımızında Kahramanmaraş için çalıştayda söyleyecek güzel planları vardır. “Eshab-ı Keyf 3 tane dinin önemsediği yerdir. Burası da yeteri kadar tanıtılmıyor. Kahramanmaraş'a gelen ziyareçilerin yol üzerinde yemek yiyebileceği ihtiyaçlarını giderebileceği doğru düzgün alanlar yoktur. Kahramanmaraş'ın bir an önce bu eksikliklerini gidermek gerekir aksi takdirde yapılan tüm projeler terse teper. Şehrimize gelen bir daha gelmez. 
Haber: Hücahit Dalkara

Editör: Mahmut Beyaz