Altın fiyatlarının yüksek seyretmesi ve kuyumculuk sektörü açısından ölü sezon olarak adlandırılan şu günlerde 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşması kuyumcu esnafının umudu oldu. Manşet Gazetesi haber ekibinin kuyumcu esnaflarıyla yaptığı görüşmelerde esnaf, 14 Şubat'tan umutlu olduklarını ve şu anda piyasada bir hareketlilik yaşandığını söyledi. Sevgililer Günü'nde beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden esnaf, piyasanın durgun olduğu şu günlerde umudunu 14 Şubat'a bağlamış durumda.

'PİYASA ŞU AN HAREKETLİ'
Kahramanmaraş'ta kuyumcu esnafı olan Onur Dayıoğlu, şunları kaydetti: "14 Şubat Sevgililer Günü. Bundan önceki senelerde esnaf umduğunu bulamamıştı. Ama bu sene ben bir hareketlilik bekliyorum. Çünkü piyasa bu sene geçen senekilere göre biraz daha hareketli durumda. Bundan dolayı 14 Şubat'ta kuyumcular olarak beklentimiz yüksek."

'İNŞALLAH UMDUĞUMUZ GİBİ OLUR'
Kahramanmaraş'ta bir diğer kuyumcu esnafı olan Kürşat Fidan, altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı 14 Şubat'ı biraz etkileyebileceğini ifade ederken yine de umutlu olduklarını söyledi. Fidan," Kuyumcu esnafı olarak 14 Şubat'tan beklentimiz var ama fiyatların biraz yüksek olması satışları etkileyebilir. Biz kuyumcular olarak Sevgililer Günü için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah umduğumuz gibi olur bereketli bir gün geçiririz. 14 Şubat için şu anda pek bir hareketliliğin olduğunu söyleyemem ama o gün yaklaştıkça satışların daha da artacağını düşünüyorum. Önemli olan son 3-4 gün" diye konuştu.

'BEKLENTİMİZ YÜKSEK'
Kahramanmaraşlı bir başka kuyumcu esnafı Mustafa Sular, kuyumcu esnafı olarak 14 Şubat'tan beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirdi. Sular, "14 Şubat'tan beklentimiz Kahramanmaraş Kuyumcu esnafları olarak yüksek. Ama şu anda piyasa çok durgun. Sadece Sevgililer Gününün yaklaşmasıyla birlikte insanlar eşlerine ve sevgililerine kolye veya küpe aldığından dolayı piyasa son bir kaç gündür hareketli. İnşallah 14 Şubat'ta da beklediğim satışları yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz