Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Veysel Ayhan, Kurban Bayramı\'nda kesilen küçükbaş hayvan sayısının geçen yıla göre en az yüzde 25-30 arttığını söyledi. 

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu bayramda pazarlara ihtiyaçtan fazla küçükbaş hayvan getirildiğini belirtti. Vatandaşların hem sağlıklı hem de fiyatının uygun olması dolayısıyla kurbanlıkta tercihini küçükbaştan yana kullandığını vurgulayan Ayhan, \"Bayram öncesi hayvan temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bayram sonrası da küçükbaş hayvanların kesimine yönelik ciddi talep olduğunu gözlemledik\" dedi. 

\"YETİŞTİRİCİLER BAYRAM YAPTI\"
Küçükbaş hayvan kesimi için \"Bu yıl kurbanımız koyun, keçi\" temalı bir tanıtım kampanyası başlattıklarını anımsatan Ayhan, şöyle devam etti: \"Hem fiyat hem de kalite açısından uygun olan küçükbaş kurbanlıklar ülkemiz genelindeki hayvan pazarlarında yoğun talep gördü. Dolayısıyla bu bayram özellikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz açısından oldukça bereketli geçti. Ülkemiz genelinde faaliyette bulunan birliklerimizden çok güzel haberler aldık. Üreticilerimiz hayvanlarını değer fiyattan satarak çifte bayram yaşadı. \"Ayhan, küçükbaş hayvana ilginin, çok zor şartlarda üretim yapan yetiştiricilerin emeklerine maddi ve manevi katkı sunduğunu vurguladı. Türkiye\'nin her coğrafyasının küçükbaş hayvancılığa uygun olduğunu belirten Ayhan, \"Sektörümüz Türk hayvancılığının sigortası durumundadır\" dedi. Geçen Kurban Bayramı\'nda yaklaşık 2,5 milyon küçükbaş hayvan kesildiğini hatırlatan Ayhan, \"Küçükbaş kesimi artmaya başladı. Kurban Bayramı\'nda kesilen küçükbaş hayvan sayısı geçen yıla oranla en az yüzde 25-30 civarında arttı. Bu durum ise yetiştiricilerimizi fazlasıyla memnun etmiştir. Diğer yandan vatandaşlarımız açısından da fiyatların uygun olması tercih nedeni oldu\" ifadelerini kullandı. AA

Editör: Mahmut Beyaz