İnegöl’deki mobilya kümelenmesini incelemek üzere İnegöl’e gelen Kahramanmaraş heyeti, Belediye Başkanı Alper Taban’ı da ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Taban, Kahramanmaraş heyetine İnegöl’ü tanıtırken, aynı zamanda kırmızıbiber üreticilerinin oluşturmak istediği kümelenmeye yönelik ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını da ifade etti.
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Bizler Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman illerini kapsayan proje çerçevesinde İnegöl’e geldik. Çeşitli ziyaretlerde ve istişarelerde bulunacağız. Bildiğiniz gibi Kahramanmaraş’ın dünyaca meşhur kırmızı biberi var. Bu kırmızı biberi üreten firmalarımızla birlikte yürüttüğümüz Avrupa Birliği kaynaklı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından organize edilen bir projemiz var. Biber üreticilerimizi bir araya getirip onları bir kümelenme çatısı altında birleştirip ortak hareket etmeleri ve ortak pazarlama kanalları için çalışma yürütüyoruz. Bu proje içerisinde Ticaret ve Sanayi Odamız bünyesinde bir paketleme tesisimiz, Ticaret Borsası uhdesinde bir analiz laboratuvarımız var. Bütün bunları birleştirerek temel olarak ulusal ve uluslararası çapta tanıtım yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Şehir hakkında da bilgiler veren Başkan Taban, “81 vilayetin tamamından buraya gelip yaşayan insanlar var. Bir taraftan sanayi çarkları dönüyor, bir taraftan tarım devam ediyor. Yüzde 30’luk bir tarıma sahibiz. Kaldı ki sanayileşen şehirlerde tarım ortadan kalkar, ama bizde böyle bir güzellik söz konusu. Beraberinde turizm değerlerimiz var. Özellikle son dönemde bacasız sanayi dediğimiz turizmi de çok ciddi önemsiyoruz” açıklamalarında bulundu.

İHA

Editör: Mahmut Beyaz