KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Öksüz, holding binasında kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek, şirketin elde ettiği başarılar ve yeni yatırımlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Şirket olarak ilk 500 firmanın içerisinde olduklarını söyleyen Öksüz, bununla ilgili bir derginin incelemelerinden 4 tane ödül kazandıklarını belirtti. 2 tane KİPAŞ Holding olarak birinciliği, bir tane 4’üncülükleri ve bir tane de 5’ncilikleri olduğunun bilgisini veren Öksüz, Cirosunu en fazla arttıran şirketler sıralamasında KİPAŞ Kâğıt İşletmeleri’nin Anadolu birincisi olduğunu açıkladı. “İstihdamı en fazla arttıran şirketler arasında KİPAŞ Kâğıt Türkiye 5’incisi oldu ve Anadolu’da da ilk 500’de en fazla şirket bulunduran grupları arasında en büyük 4’üncü grubu olarak seçildik” diyen Öksüz, bunları Kahramanmaraş sanayisine kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

ANADOLU’DA 500’DE EN FAZLA ŞİRKET BULUNDURAN GRUPLAR ARASINDA KİPAŞ 4’ÜNCÜ’
KİPAŞ’ın Anadolu’da ilk 500’de en fazla şirket bulunduran grupları arasında en büyük 4’üncü grup olarak seçildiklerini dile getiren Öksüz, “Geçen hafta KİPAŞ Grubu olarak çok sevindirici bazı ödüller aldık. Toplumumuzun güzel şeylere ihtiyacı olduğu bugünlerde bu ödülleri almak bizi çok sevindirdi. Bildiğiniz gibi KİPAŞ Grubu olarak ilk 500 şirketin içerisindeyiz. Bunlarla ilgili bir derginin incelemelerinde 4 tane ödül aldık. Bu ödül Türkiye’de ki en büyük 500 firmalar arasında verilmiş ödüllerdir. Yani bu yarışmaya Türkiye’nin en büyük 500 firması girdi. Burada 2 tane KİPAŞ Holding olarak birinciliğimiz, bir tane 4’üncülüğümüz, bir tane de 5’nciliğimiz var. Cirosunu en fazla arttıran şirketler sıralamasında da grubumuzun yeni yapmış olduğu KİPAŞ Kâğıt İşletmeleri Anadolu birincisi oldu. İhracatını en fazla arttıran şirketler arasında KİPAŞ Mensucat İşletmeleri olarak Türkiye birincisi olduk. İstihdamı en fazla arttıran şirketler arasında KİPAŞ Kâğıt Türkiye 5’incisi oldu ve Anadolu’da da ilk 500’de en fazla şirket bulunduran grupları arasında en büyük 4’üncü grubu olarak seçildik. Bunları Kahramanmaraş sanayine kazandırmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

BAŞARILAR BİRLİK VE BERABERLİKLE OLUR’
Başarıların sadece birlik ve beraberlikle olacağını savunan Öksüz, bu tesislerin bugüne gelmesinde Kahramanmaraşlıların çok büyük emeğinin olduğunu söyledi. Öksüz, “Her zaman söylediğim gibi başarılar sadece birlik ve beraberlikle olur. Bu tesislerin bugüne gelmesinde Kahramanmaraşlının çok büyük emeği var. Biz hiçbir zaman bu başarıları ferdi başarı olarak görmüyoruz. Grup olarak 35’inci yıla yaklaşıktık. Bizimde gençliğimiz buraya gitti. 35 yılda insanımızın emeği ile grubumuz böyle başarıları yakaladı. Ben çok mutluyum ve bu konuda çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Biz Kahramanmaraş’ta çok huzurlu bir çalışma ortamı içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

YENİ BİR İPLİK TESİSİNİ ÜRETİME ALDIK’
750 kişilik istihdam yaratacakları yeni bir üretim tesisini üretime aldıklarını açıklayan Öksüz, burada teknik tekstille ilgili iplikler yapmayı düşündüklerini ifade etti. Öksüz, “Sanayi çok önemli, sanayi gelişirse ülkemizin birçok sorunu da hallolur. Toplumda da yavaş yavaş bir yönelme olduğunu görüyorum. Yani artık kalkınmanın, ekonominin önemini herkes anladı. Son zamanlarda Türkiye’de tabii istihdam konusunda biraz bozulmalar var. Bununda hükümet farkına vardı ve özel önlemler aldı. Cumhurbaşkanımız oda başkanlarını Ankara’ya topladı. Bu konunun önemine dikkat çekti ve tüm iş adamlarına istihdamın derhal arttırılmasıyla ilgili bazı talimatlar verdi. Tabii istihdam bir günde artacak bir şey değil. Ama herkes kendine göre belli oranda arttırabilir. Ancak büyük oranda arttırmak için ya yeni yatırımlar lazım yâda kapalı bir tesisinizi açarsanız istihdamı arttırabilirsiniz. Bizim KİPAŞ Grubu olarak bu konuda büyük bir şansımız var. 750 kişilik istihdamı yaratacağımız yeni bir iplik tesisini üretime aldık. Burada biraz daha teknolojik iplikler yapmayı düşünüyoruz. Teknik tekstille ilgili iplikler yapmayı düşünüyoruz. Bunun da tam bu döneme gelmesi KİPAŞ grubunun istihdamı arttırması açısından büyük bir fırsat oldu. Zaten yatırımcı bir grubuz. Kesinlikle ne kazanırsak büyük oranda tekrar Kahramanmaraş’a yatırım yapıyoruz. Çünkü herkes önce kendi bulunduğu şehre karşı sorumludur. Ülkemizde gücünü büyüyen gelişen sanayileşen illerden alacak” diye konuştu.

YATIRIMLAR VE SANAYİLEŞME ÇOK ÖNEMLİ’
Öksüz, şöyle devam etti: “Kahramanmaraş bugün sanayide geliştikçe Türkiye’ye daha fazla destek veren bir il haline gelecek, eğer yoksa da yük olacak. Bu bakımından yatırımlar ve sanayileşme çok önemli. Hükümetimizde istihdamın artışı yönünde bazı teşvikler vaat ediyor. Bugün biz iş vermezsek işçi tamamen gidiyor, işsizlik maaşı alıyor ve ülkenin hazinesine yük oluyor. Hâlbuki sanayide istihdam ettiğimiz zaman çalıştığından dolayı hem kendisi hem iş yeri bırakın yükü bir de vergi veriyor. Sanayileşmeye çok destek olmamız lazım. Çünkü başka çıkar yolumuz yok.”

ŞİRKETLERİMİZ BİR GEMİ, BİZDE BİRER KAPTANIZ’
Şirketlerinin bir gemi, kendilerinin de birer kaptan olduklarını belirten Öksüz, “ Deniz her zaman durgun olmaz zamanla fırtınalı olur, zamanla sakin olur. Eğer bir sorun olursa sorunun çoğunu ben hep kendimde ararım. Yani ortama bahane bulmak bunlar en son şeylerdir. Biz gemimizi her türlü fırtına da seyahat edecek şekilde dizayn etmeliyiz. Ona göre tedbirimizi almalıyız. Ben Kahramanmaraş’ta sanayici arkadaşlarımı da biliyorum. Bu konuda moralimizde en ufak bir değişiklik yok. Yatırımlarımız devam ediyoruz. Bu serveti biz bu ülkeden kazandık, gerekirse de bu ülkeye feda ederiz. Ama Allah devletimize böyle bir ihtiyaç hissettirmesin. İnşallah iyi olacak” dedi.

BÜYÜK YATIRIM PROJELERİMİZ VAR’
Şirket olarak büyük yatırım projelerinin olduklarını ifade eden Öksüz, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bizim 8 tane sektörümüz var. Bir holding için az bir sektör değil. Dolayısıyla biz hangi tesisimizin öncelikli yatırıma ihtiyacı var, onu yapmaya çalışıyoruz. Doğru karar almak çok önemli bir şey. Tabii yüzde 100 doğruyu biz bilemeyiz ama biz yanlış karar alırsak başta başka şirketlerimiz olmak üzere ülkemizin ekonomisi zarar görür. Bunun için biz yatırımlarımızı önümüze koyarız. Hangi sektörde hangi şirketimizin öncelikli yatırımı ihtiyacı var? Önce bu noksanlığı tamamlarız. Bunun haricinde de büyük yatırım projelerimiz de var. Mesela Konya’da bir barajımız var. Ege bölgesinde jeotermal yatırımlarımız var. Ege bölgesine 2’inci bir kâğıt fabrikası kuracağız. Çünkü ham madde burada bize yeterli gelmiyor. Kısmi yatırımlarımız da var. Mesela çimento da baca gazından enerji elde edecek bir yatırımımız var. Orada atık ısıdan 8 megabite elektrik üreteceğiz. Bunları da yaparken son teknoloji ile çevreye en az vererek yapmaya çalışıyoruz.”

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz