Kentteki sanayicilerin uzun uğraşları sonucu, 800 dönüm alana 2 milyon ton kapasiteli Türkoğlu Lojistik merkez kuruldu. Merkez ile ihracat ürünleri artık Kahramanmaraş’a tren ile gelip gidebilecek. Konu hakkında Manşet Gazetesine özel açıklamalarda bulanan Serdar  Zabun, Havaalanı ve Türkoğlu Lojistik Merkezi hakkında önemli açıklamada bulundu. 

Kahramanmaraş’ın önemli bir kesişme merkezi olduğuna değinen Zabun: “Kahramanmaraş bundan sonraki dönemler için tam bir kesişme noktası, kavşak noktası, yolların geçiş noktası haline dönüşüyor. Bu hem hızlı trende olacak hem de lojistik vasıtası nedeniyle kuzeyden güneye, doğudan batıya bu yönde bir çalışma olacak. Bölgenin tüm üretimleri ihracata destek verilecektir. Buradan Mersin’e gidecek olan ürünlerin yine burada lojistik merkezimizde toparlanacak. Burada 800 dönümlük bir alanda lojistik merkezi kuruldu. Kurulu olan lojistik merkezlerinin içerisinde birinci sırada. Kahramanmaraş için çok önemli bir yatırım. Emeği geçenlere, takip eden siyasilere, bakanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

 İHRACAT RAKAMI ARTACAK

Kahramanmaraş’ın ürettiği ürünlerin yanlızca üçte birini ihraç edebildiklerini bu merkez ile hepsini ihraç edeceklerini belirten Zabun: “İhracatımızı artıracak, en önemlisi1,9 milyon yıllık tonluk kapasitesi var buranın. Büyüklüğünden bahsetmiştik şuan ki kurulu olanlar arasında en büyük merkez. Kahramanmaraş lojistik merkezi ihracatımızın artmasında çok faydalı olacak. Hep söylüyoruz ürettiğimiz sanayi ürünlerin üçte birini Kahramanmaraş’tan ihracat ediyoruz.  Bu ihracatı yapanların daha da artmasına vesile olsun” şeklinde konuştu.

İYİ BİR YATIRIM

Zabun şöyle konuştu: “Burada bir yatırım yapılacaksa tüm ulaşıma hizmet edecek sektörlerin alt yapılarının toplanması hem ülkemiz adına hem Kahramanmaraş adına çok düşünceli bir yatırım. Bakanımız   havaalanında yeni terminal binamızın gezisinde de bu müjdeyi kendisi verdi. Burada devlet demiryollarının üstelikte pistin uzaması için bunun şart olduğunu akabinde de hızlı tren hattının direk onunda havaalanının hemen yanı başında neticeleneceğini müjdeledi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç yeni yapılacak otogarın burada planlanmasını ve yatırıma dönüşmesini arzu etti. Hem havaalanımız, hem demiryollarımız burada kesişecek. Artık Mersine, Ankara’ya, İstanbul hızlı tren hattıyla bu vesileyle havaalanına ulaşmasını sağlayacak.”

HEDEFİMİZ BÜYÜK

2023 hedefi olarak 5 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediklerini belirten Zabun, son olarak şunları kaydetti: “Hükümetin 2023’te 500 milyar dolarlık bir ihracat planı var. Bizde burada kendimiz 5 milyar dolarlık bir hedef koymuştuk. Bu hedefe yaklaşmak için yeterlimi bizimde daha çok ihracat yapmamız lazım elbette. Ben yeterli bulmuyorum tabi.15 Temmuz olayı ekonomik açıdan, insanlara moral açısından da çok büyük bir sıkıntı yarattı. Gerçekten halkımız ekonomimiz bunu büyük hissetti. Biz artık bu darbenin geçtiğini, biran önce önümüze bakmamız gerektiğini bir yıldır konuşuyoruz zaten. Hükümetimizde zaten bu yönde kredilerde 250 milyar para harcadılar. İşverenlerimin üstün gayretleriyle buna cevap verdiler tabi. Daha da hızlı bir şekilde artması nedeniyle hükümetimizin yeni önlemleri var. Yeni teşvik düşünceleri var. Piyasaya yine paralar, krediler var. Bunlarda biran önce faaliyete geçerse daha büyük bir atak sağlayacağına inanıyorum.”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz