Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, hükümetin seçim vaatleri arasında olan ve geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının imzaladığı genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği ile ilgili, bu uygulamanın Türkiye tarımına büyük katkılar sunuacağını ve yeni parlak fikirlerin doğmasını sağlayacağını söyledi.

 

Dulkadiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Bu uygulamadan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan 18-40 yaş arası çiftçilerin faydalanabileceğini söyleyerek bu projenin Kahramanmaraş ve Türkiye genelinde ki genç girişimci çiftçiler için oldukça faydalım olacağını belirtti. Çetinkaya, "18-40 yaş arası Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çitfçilerimize 30 bin lira hibe destek programı var. Bu Kahramanmaraş ve Türkiye genelinde ki genç girişimci çiftçilerimiz için oldukça mantıklı bir yatırım. Bu proje 3 yıl süreyle devam edecek. Genç ve girişimci olan, yenilikci olan çiftçilerimiz için güzel bir fırsat. Tarımın yeni girişimcilere ve yeni parlak fikirlere ihtiyacı var. Hem bu açığıda kapatmak hem de çiftçilerimize destek açısından böyle bir uygulamanın son derece iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

 

'TÜRKİYE TARIMINA KATKI SAĞLAYACAK BİR UYGULAMA'

Genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteğinin Kahramanmaraş ve Türkiye tarımına önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Çetinkaya, bu projenin 3 yıl süreyle devam edeceğini belirtti. Çetinkaya, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın açıklamış olduğu 18-40 yaş arası çiftçilerimize hükümetimizin seçim vaatleri arasında bulunan 30 bin lira hibe desteği gerçekleşti.Bakanlığımız bu konu üzerine çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bakanımız gerekli önergeyi Bakanlar Kurulu'na sundu ve imzalanılıp gönderildi. 18-40 yaş arası Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan çitfçilerimize 30 bin lira hibe destek programı var. Bu Kahramanmaraş ve Türkiye genelinde ki genç girişimci çiftçilerimiz için oldukça mantıklı bir yatırım. Bu proje 3 yıl süreyle devam edecek. Genç ve girişimci olan, yenilikci olan çiftçilerimiz için güzel bir fırsat. Tarımın yeni girişimcilere ve yeni parlak fikirlere ihtiyacı var. Hem bu açığıda kapatmak hem de çiftçilerimize destek açısından böyle bir uygulamanın son derece iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

'GENÇ ÇİFÇİLER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT'
Bakanlığın sunduğu bu avantajın genç çifçiler için büyük bi fırsat olduğunu söyleyen Çetinkaya, sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Bu uygulamadan yararlanmak için esas olan şey projedir. Bunun yanı sırada 18-40 yaş arası olması lazım. Bu yaş grubu olan vatandaşlarımız getirecekleri büyükbaş-küçükbaş, arı yetiştiriciliği, ipek bçceği yetiştiriciliği, aromatik bitkiler, çiçek yetiştiriciliği ve seracılık gibi alanlarda proje hazırlayan çiftçilerimize geri ödeme olmaksızın bakanlığımız bu çiftçilerimize 30 bin lira destek verecek. 30 bin lira hibe desteği tarımda genç çiftçilerimize büyük bir fırsat. Kümes kuracak olan veya aromatik tıbbi bitkiler yetiştirecek olan ama imkanı olmayan genç çiftçilerimize 30 bin lirayı bir arada bulamayan çiftçilerimiz için büyük bir sermaya imkanı olacak. Bu hibeyi doğru bir şekilde kullanan genç, girişimci, elinde imkanı olmayan çiftçilerimiz için iyi bir destek. Bu uygulama Türkiye'de tarımın daha iyi bir hale gelmesi için çok iyi bir avantaj."

 

'1 AY SÜREYLE BAŞVURULAR ALINACAK'

Bir ay süreyle başvuruların alınacağını söyleyen Çetinkaya, başvuruların elektronik ortamda alınacağını belirtti. Çetinkaya, "Şu an itibariyle uygulamanın 1 ay süreyle başvurular alınacak. Başvurular elektronik ortamda alınacak ve bu başvurular bakanlık tarafından elektronik ortamda değerlendirilecek. Bu uygulamada öncelik verilecek olanlar dul, şehit ve gazi yakınlarıdır. Bayanlara pozitif bir ayrımcılık yapılacak. Bayanlarda puanlama sistemi var. Puanlamada bayanlara artı 5 puan verilecek. Önümüzde ki günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri başvuruları topralamaya başlayacaklar" ifadelerini kullandı.(HABER: EMRE AKKIŞ)

Editör: Mahmut Beyaz