Bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak; turizm, gastronomi, kültür ve benzeri alanlarda bölge odaları ile ortak projeler hazırlamak ve bölge ekonomisinin gelişimine yönelik ortak projeler yürütmek amacıyla 7 ilin Ticaret ve Sanayi Odası ile 3 kalkınma ajansından oluşan Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu, yol haritası belirlemek üzere yaptığı toplantılarına devam ediyor. Bu kapsamda bölge ekonomisini daha üst seviyelere çıkarmak adına yapılan 16’ıncı toplantı KMTSO ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ile KMTSO Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Meclis Başkanı Hanifi Öksüz’ün yanı sıra platforma üye diğer oda başkanları ve genel sekreterler katıldı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”
Burada bir konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, “Biz bu toplantıları periyodik olarak Anadolu’da gruplar ve bölgeler halinde yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu toplantıların neticesinde bölgede çıkan sorunların, problemlerin çözümünü Türkiye Odalar Borsalar Birliği Yönetimine taşıyarak buradan da hükümetimize taşıyarak çözüm odaklı çalışmalara gayret gösteriyoruz. Çözüm arıyoruz. Bu toplantıların çok verimli olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü bu bölgedeki yaşanan olayları ancak bölgedekiler biliyor. Bizler de buradan aldığımız sorunları Ankara'ya taşıyarak hükümet nezdinde çözüme kavuşturmaya gayret gösteriyoruz. Bunların sık sık yapılmasında fayda görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“İŞBİRLİĞİ KÜLTÜRÜNÜ EKONOMİK VE SOSYAL GELİŞİM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Bölgesel kalkınma hamlesi ve işbirliği kültürünü hem kentlerimizin hem de ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından çok önemsiyoruz” diyen KMTSO Başkanı Serdar Zabun ise sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bu anlamda Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Kilis ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odalarıyla Kalkınma Ajanslarından oluşan Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformumuz Türkiye’de örnek teşkil etmekte ve böyle bir oluşuma imza attığımız içinde gururluyuz. Bölgemizin ekonomik potansiyeli ve gelinen seviye bakımından iş dünyasını temsil etme noktasında gösterdiğimiz başarı, işbirliği kültürümüzün derinleşmesiyle birlikte daha da yükselecektir. Amacımız bölgemizin kadim kentlerinin kalkınmasında öncü olmak, insanımıza daha modern, daha güçlü şehirler ve daha yüksek bir yaşam kalitesi sunmaktır. Bölgemizin ekonomide daha üst sıralara yükselmesi adına odalarımızın kalkınma ajanslarımızın tüm birimleriyle birlikte bütün olarak çalışmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz.”          

“TOPLANTILAR YOL HARİTASI BELİRLEMEK İÇİN ÖNEM TAŞIYOR”
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım’da, “Gaziantep Ticaret Odası olarak önemli bir turizm ve sanayi potansiyeline sahip olabilmek için odalar arasında ekonomik ve bölgesel kalkınmaya yönelik işbirliği oluşturmak amacıyla oluşturmuş olduğumuz platform 7 oda ve 3 ajanstan oluşmaktadır. Bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak turizm, gastronomi, kültür ve benzeri alanlarda bölge odaları ile ortak projeler hazırlamak, bölge ekonomisinin gelişimine yönelik ortak projeler yürütmek ve bu kapsamda öngörülen faaliyet başlıkları arasındadır. Bu işbirliğini oluşturmak amacıyla da aralıklarla toplantılar düzenlenmesi ve bir yol haritasının belirlenmesi bizler için önem taşımaktadır. İşbirliği toplantısı oda yönetim kurulu başkanları, genel sekreterleri, Kalkınma Ajansları Genel Sekreterlerinin katılımıyla Ocak 2014’te Gaziantep’te Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılmıştır. Düzenlenen toplantıya ilişkin detaylar platform üyeleri olarak Gaziantep Ticaret Odası, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası bugünde ev sahibimiz olan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’dır. Ajanslar ise İpekyolu Kalkınma Ajansı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’dır” şeklinde konuştu.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz