Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da soğuk hava, etkisini günden güne arttırmaya devam ediyor. Son günlerde kentte etkili olan dondurucu soğuk ve fırtına hem balıkçı esnafını hem de manav esnafını vurmuş durumda. Balık pazarında ki son durum hakkında bilgi veren balıkçı esnafı Mahmut Sarı, soğuk havalardan dolayı denizlerin dalgalı olduğunu ve bundan dolayı balık bulmakta zorluk yaşadıklarını belirterek, işlerinde bir hayli durgun olduğunu kaydetti. Manav esnafı Nihat Gökkuş ise yine soğuk havaların etkili olmasından meyve ve sebze fiyatların deyim yerindeyse uçtuğunu ifade ederek, vatandaşın pahalı olan meyve, sebze fiyatlarından dolayı pazara yaklaşmadığını ve bu da işlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

‘BALIK BULMAKTA ZORLANIYORUZ’
Balıkçı esnafı Mahmut Sarı şunları kaydetti: “ Pazarda ki tezgâhımızda neredeyse hiç balık kalmadı. Denizlerin soğuklardan dolayı dalgalı olduğu için balık avlanmakta da zorlanıyoruz. Bundan dolayı da balık bulamıyoruz. Balık yok ama eğer olursa da bu gidişle fiyatlar çok yükselir. Geçen yıl 12 TL’ye aldığımız balığı 20 TL’ye satıyorduk. Ama bu yıl balığı 20 TL’ye alıyoruz, 22 TL’ye satıyoruz. İşlerimiz zaten çok durgun. Vatandaş fiyatların yüksek olmasından dolayı balığa yaklaşmıyor. İnşallah ilerleyen günlerde havaların ısınmasıyla işlerimiz de düzelir.”

‘FİYATLAR ÇOK YÜKSEK’
Manav esnafı Nihat Gökkuş ise, şöyle konuştu: “Manavımızda fiyatlar çok yüksek. Bunun sebebi ise soğuk havalar. Yılbaşından sonra işlerimiz de bir durgunluk oldu. Ama inşallah baharın gelmesiyle fiyatlarımızda düşer, işlerimiz de hareketlenir.”

MEYVE VE SEBZE FİYATLARI;
Patlıcan: 6 TL
Biber: 7.50 TL
Kabak: 5 TL
Salatalık: 6.50 TL
Domates: 2.50 TL
Karnabahar: 3.50 TL
Limon: 3 TL
Fasulye: 15 TL
Brokoli: 5 TL
Elma: 2.50 TL
Mandalina: 3 TL
Portakal: 2 TL
Sarımsak: 14 TL
Patates: 1.50 TL
Pırasa: 3 TL
Kuru Soğan: 1.25 TL
Lahana:1.50 TL
Turp: 2TL
Havuç: 2 TL

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz