Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı çerçevesinde Kahramanmaraş’a yapılması planlanan
88 milyon TL yatırım bedeline sahip 10 müjdeyi açıklayacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak düzenlenecek merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak.
KAHRAMANMARAŞ’A 278 MİLYON TL’LİK 16 TESİS

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak 18 Haziran Pazar günü
saat 18.00’da 12 Şubat Stadı’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Andırın Geben Barajı, Türkoğlu İmalı Barajı ve Sulaması, Geben Kaleboynu Barajı ve Sulaması, Merkez Başderviş Göleti ve Sulaması, Adatepe Sulaması 2. Kısım, Sireşanlı Pompaj Sulaması 1. Kısım ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacaklar.  Aynı merasimde OGM tarafından yapılacak 1 adet tesis ile DKMP tarafından inşa edilecek Yavşan Yaylası Tabiat Parkı Enerji Nakil Hattı’nın da temeli atılacak.  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Eroğlu, Kahramanmaraş’ta düzenlenecek merasimde orman mahallelerinde yaşayan vatandaşların kalkındırılması maksadıyla 5 aileye gelir getirici tür,
10 aileye Orköy sertifikası verecek. Ayrıca fıstık çamı, badem, ceviz, alıç ve zeytin fidan türlerinden oluşan toplam 5 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.
KAHRAMANMARAŞ YATIRIMLARLA DONATILIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 91 bin 720 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. 23 milyon 940 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca 1 ilçe, 6 mahalle ve 1 tesis taşkın zararlarından korunacak.

SON 6 YILDA 1 MİLYAR 588 MİLYON TL’LİK 142 MÜJDE

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 17 Kasım 2012, 24 Kasım 2013, 7 Mart 2015 ve 13 Kasım 2016 tarihlerinde Kahramanmaraş’a verdiği
1,5 milyar TL’lik 132 müjdeye ilave olarak 88 milyon TL yatırım bedeline sahip 10 müjde daha verecek. Böylece son 6 yılda Kahramanmaraşlılara 1 milyar 588 milyon TL’lik 142 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında sulama tesisleri, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, bal ormanı ve mesire yeri yer alıyor.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz